Hela gänget samlade tillsammans med tränarna Björn Jonemyr till vänster och Johan Nilsson till höger.

I Sölvesborg har ett gäng tjejer mellan 7-10 år spelat basket i nästan ett år.

De började förra våren med att lära sig grunderna och avslutade vårsäsongen med en träningsdag i Markaryd tillsammans med Sunnebo Stars. Nu under hösten har tjejerna redan varit på två cuper och spelat totalt åtta matcher. Motståndarna har varit mer erfarna men tjejerna har kämpat hårt och spelat bra.

– På cuperna spelas matcherna efter basketförbundets koncept, Easy Basket, vilket innebär enklare regler och ingen poängräkning. Flera cuper och matcher är inplanerade framöver, alla enligt samma koncept, berättar Johan Nilsson tränare för basketklubben.

Klubben välkomnar flera tjejer i ålder 7-11 och träningarna är på tisdagar i Falkviksskolans idrottshall mellan 18-19. För att spela basket behövs bara skor, idrottskläder och vattenflaska, resten har klubben.

Ansvarig ledare Björn Jonemyr berättar att klubben fått flera förfrågningar från killar som vill spela, men i dagsläget är träningen endast öppen för tjejer.

Basketklubben in action.

Är man intresserad av att vara med går det bra att ringa till Björn på telefon: 073-048 19 54 eller om man vill ha mer information så finns klubben på Facebook, ”Sölvesborgs Basket”.

Text: Johan Nilsson
Bild: Martina Jonemyr

Föregående artikelHjärta och smärta i Tiansgården
Nästa artikelÖlprovning på Brygghus 19