14 av de ursprungliga medlemmarna som startade föreningen.

Sölvesborg
Föreningen som bara består av kvinnor samlades på Sölvesborgs slott och firade med bubbel och middag. IngaLill Thelander, som suttit i styrelsen i hela föreningens historia, berättar om Föreningen.

Leonora är en oberoende kvinnoförening som startades 1987 och i dagsläget har vi cirka 90 medlemmar. Namnet Leonora kommer från den danska prinsessan Leonora Christina (1600-talet), en stark kvinna med ett märkligt livsöde. Hon har Sölvesborgsanknytning genom sin make Corfitz Ulfeldt som under en tid var borgherre här.

Initiativtagare till föreningen var Charlotta Mjellander och Åsa Bjerstedt-Jönsson.

Charlotta Mjellander, Inga-Lill Thelander och Åsa Bjerstedt-Jönsson.

Vi har sammankomster kvällstid en gång i månaden (vanligen första onsdagen i varje månad) februari, mars, april, maj, september, oktober, november och december. Något för själen och något för kroppen blir det varje gång. Programmen är ofta lokalanknutna men i maj och ibland även i september blir det någon utflykt med speciellt mål. Under de senaste åren har vi exempelvis haft föreläsare som berättat om Alice Tegner, om resor till vanliga miljöer, om Önskeambulansens arbete och om tandvård i afrikanska byar.

Vi har gjort utflykter till Eriksberg och klostret Mariavall, vin-och ostprovning, gått på bio och haft klädvisningar. Något gott att äta ser vi till att få varje gång, antingen på någon av stadens restauranger, via catering eller på utflyktsmålet.
Årsavgiften är för närvarande från 200 kr och priset på aktiviteter och måltider vid varje tillfälle ligger på 120-200 kr. Femton kvinnor som var med vid starten är fortfarande med.

Alla damer placerade för föreläsning och god middag som serverades av Kajutan.

Vi skänker också pengar till olika hjälporganisationer, avslutar IngaLill.

Grattis till er och hoppas att kvällen var så trevlig som det tycktes för oss som hälsade på innan er middag.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelOktobernatta i Asarum
Nästa artikelMörrums scoutkår, en glad 75 åring!