Några av premiärdeltagarna.

Sölvesborg
Sölvesborgs kommun har dragit igång en ny satsning för barn. Ett samarbete med kommunen/biblioteket och Sölvesborgs kulturföreningar, som går under namnet ”Kulturkaramellen”. Tanken är att genomföra detta vår och höst. Vid åtta tillfällen i höst, företrädesvis på lördagar, bjuds det in till teater, musik, bio och cirkusskola m.m.

Fr.v. Felix Zieme, Gustav Zieme och Attila B Boros.

Först ut var, Kulturföreningen Borres Vänner, som lördagen den 7 oktober bjöd in till en teckningstävling med betoning på färgläggning av skämt- och serietecknaren Borres teckningar. Tillströmningen av deltagare var hyggligt stor och ett helt gäng färglagda teckningar lämnades in. Alla inlämnade teckningar belönades med ett deltagarpris och efter en intresserad och detaljrik granskning utsåg domarstaben en vinnare.

Färgglad vinnare, Isak Mattsson.

Grattis, säger Kulturföreningen Borres Vänner till Isak Mattsson 6 år som fick pris för färggladast bild! Isak Mattsson är född i Gammalstorp och går i Norje förskola. Han säger att han har intresse av färg och målar mycket på fritis. Hans och övriga deltagares målningar/teckningar kommer att kunna beskådas på Sölvesborgs bibliotek under oktober. Belöningen blev att välja något från det ”lekfulla” prisbordet, för Isaks del en polisbil. Tävlingen blev en färgglad tillställning och en populär premiär på ”Kulturkaramellen”. Röster hördes om att denna aktivitet är värd att upprepa.

Närmast i tur för Kulturföreningen Borres Vänners begivenheter blir under Kulturkalaset. Den 3 och 4 november kl. 16-19 har föreningen Öppet Hus på Borre Museum i Tingshuset i Sölvesborg. Temat blir militära teckningar med marin anknytning främst från tidningarna ”Ankarposten” och ”Örlogsposten”.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelMörrums scoutkår, en glad 75 åring!
Nästa artikelRyssberget utmanade löparna