Lions och Smycka
Peter Juhlin räcker över smyckena till Lars Carlson och Rune Ohlsson från Lions Club Bromölla. Foto: Daniel Sverkersson

Bromölla/Sölvesborg
Peter Juhlin ägare till Smycka & Klockmaster i Sölvesborg har skänkt smycken till årets Lucia i Bromölla, detta jubileumsår då Lions Lucia firar 50 år.

Även under tidigare år Lucia har arrangerats så har Peter bidragit med smycken ifrån hans butik. Han berättar att det är kul att bidra med något som går att minnas och se tillbaka på.

-Det är kul att dra sitt strå till stacken och hålla traditionen vid liv, för det är viktigt att hålla kvar. Samtidigt är det kul att skänka till en så minnesvärd händelse.

Peter berättar vidare om hur dagens samhälle stressar mer, om hur viktigt det är att stanna upp och känna efter. Många platser har idag svårt att arrangera framröstning av Lucia, dels på grund av fritidsintressen som tar mer tid men även att folk stressar mer. Han berättar ett minne från barndomen då han åkte tåg med sin mamma och hon sa alltid att man inte får ställa sig upp förrän tåget har stannat, idag är det snarare tvärt om, har du inte ställt dig upp innan hinner du kanske inte gå av!

Vidare berättar Peter hur omsorgsfulla valet av smyckena har tagits fram, i detta fall av märket Thomas Sabo.

-Smycket ska som sagt ge ett minne för livet och det är kul att få bidra med detta, säger Peter.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDe stödjer Sölvesborgs äldre
Nästa artikelFärg i generationer – Målning som specialité