Team sportia
Glada medarbetare, här syns Sebastian Anderberg tillsammans med Peter Stridfeldt och Patrik Harrysson. Foto: Daniel Sverkersson

Sölvesborg
På bästa läge vid Stortorget i Sölvesborg finner vi Team Sportia, Sedan en tid Sölvesborgs enda butik med det bredaste sortimentet av fritidsartiklar och bra anknytning att leverera till alla i närområdet.

Team Sportia öppnade 1978, som på den tiden hette Freeteam, som senare gick samman med Sportia. Peter Stridfeldt som var på plats berättade att han jobbat i sportaffärer sen lång tid tillbaka och därmed känner till det mesta om sportartiklar.

Team Sportia
Team Sportia i Sölvesborg. Foto: Daniel Sverkersson

-Vi har ett väldigt brett sortiment när det gäller skor och konfektion, men framförallt den hårda idrotten som fotboll, ishockey och innebandy. Vi har det mesta för att folk inte ska behöva åka långt iväg för att handla och därmed gynna den lokala handeln.

Vi vill kunna erbjuda våra kunder så mycket som möjligt när de besöker oss.
Peter driver idag butiken tillsammans med delägare Patrik Stridfeldt och Patrik Harrysson. Team Sportia som består av en kedja har idag runt 85 butiker runt om i Sverige och är en av Nordens största aktörer inom sport och fritidsutrustning.

Inne på Team Sportia
butiken har ett brett sortiment av fritidsartiklar. Foto: Daniel Sverkersson

-Vi förser idag bland annat 23 föreningar med material ifrån vår butik, vi har mycket till de flesta kunder och lång erfarenhet, Säger Peter.

När det kommer till de olika varumärkena återkommer flera, exempelvis Nike, Puma, Addidas… Ja listan kan göras lång!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelSenaste tillskottet på Ivöstrand
Nästa artikelSkor med anor från 1881