Wallenbergs skor
Butikschefen Karin framför några utav skorna som sticker ut. Foto: Daniel Sverkersson

Sölvesborg
Wallenberg skor är ett familjeföretag som startade upp 1881, där de nuvarande ägarna är fjärde generationen. De fokuserar alltid på att ha kvalité och service till sina kunder.

I butiken i Sölvesborg träffade vi Karin som är butikschef till Wallenbergs skor. Hon berättar vad som är viktigast med att driva en skobutik.

Butiken
Ljus och fräsch lokal.

-Att ge bästa service till sina kunder men även hög kvalité och alltid följa senaste modet. Det gäller att försöka så mycket som möjligt på grund av näthandeln. Här i Sölvesborgsbutiken är vi tre personer som jobbar.

Wallenbergs skor består av flera butiker, Sölvesborg, Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad, men även en Rieker butik i Malmö. Samt en internetbutik.
Då det är viktigt med kvalité till rätt pris har dom många välkända märken som Ecco, Vagabond, Tamaris, Muse, Reiker, Gabor, Skechers, mfl.

Något unikt med Wallenbergs skor är att när en kund efterfrågar en skostorlek som inte finns i den aktuella butiken finns möjligheten att få rätt storlek levererad från någon utav de andra butikerna. Flexibelt och snabbt, allt för en nöjd kund och detta är mycket uppskattat.
Karin berättar vidare

-Vi har märkt att lördagar är stort, då kommer det långväga kunder från exempelvis Åhus och Kristianstad.

Vad är senaste nytt i butiken?

-Senaste nytt är herrskor även på kvinnor, gärna i lack eller mocka skor. Det är populärt med mycket detaljer och ormskinn. De märkena vi säljer mest av är Ecco och Reiker. Vi har även andra produkter som väskor och skovårdsprodukter.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelEn komplett leverantör av Fritidsartiklar
Nästa artikelMathias kundansvarig på Langate