Emma Karlsson och Lisa Ludviksen framför butikens jeansavdelning.

Sölvesborg
Barnen på Södergatan skulle stängas ner men när Emma Karlsson som arbetat i familjeföretaget Schack Matt´s barnkläderbutik såg detta startade tankarna på att vidareutveckla idén om en egen barnklädesbutik med ett stort sortiment.

Som inköpare och butiksbiträde i mer än tio år på schack Matt lärde Emma sig det mesta inom branschen så när det nu blev av kunde hon axla rollen som butiksägare fullt ut. Självklart finns stödet i mamma, pappa och moster som fortfarande finns tvärs över gatan.

– Jag såg hur man kunde ta det bästa ur två världar och få till ett komplett koncept för barn mellan 0-16 år. Vi har kläder i alla prisklasser så hos oss kan föräldrar köpa hela klädespaket för till exempel dagis utan att bli utfattiga.

– Vi satsar på moderiktiga kläder som är för barn som de verkligen vill ha på sig och morföräldrar kan tycka är snygga på sina barnbarn. Alltså moderiktiga kläder gjorda för barn.

– Name It är ett märke som vi haft i många år och de har prisvärda och moderiktiga kläder och de finner man numera i min butik.

Nu kunde man tro att kläder skulle räcka att ha i sortimentet men hos Barnen på Södergatan finns även en del inredningsdetaljer för barn-rummet. Leksaker och doppresenter är ytterligare produkter i sortimentet.

Emma arbetar full tid och har dessutom mycket god hjälp av Lisa Ludviksen som är anställd på halvtid. Lisa kommer närmast från Wallenbergs skor.

I och med flytten av Barnkläder till Barnen på Södergatan fick Dennis Blommor en möjlighet till en ny placering på Södergatan.

Detta gynnade handeln dubbelt eftersom man slapp att ha en tom lokal och blomsterbutiken kunde flytta fram berättar Emma.

Det känns som Emma har funnit sin butik och att hon stormtrivs kan man inte missa när man möter denna glada och positiva entreprenör.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNy sport gör entré, inomhus-SM i Sparbankshallen
Nästa artikelNy tränare för Gualövs Damer