Arrangörerna som står bakom evenemanget, Johan Nilsson, Kalle Knutsson och Martin Westerdahl.

Bromölla
Helgen den 27-28 januari gör en ny sport entré på bromöllascenen.

Basebollklubben i Sölvesborg kommer då arrangera inomhus-SM i softboll under lördagen och söndagen. Tjejer från de fyra bästa softboll-lagen i Sverige kommer ner för att göra upp om medaljerna. Det blir gruppspelsmatcher under lördagen, med semifinal och final under söndagen.

Förutom högklassiga matcher kommer det även finnas möjlighet att komma ner till arenan för att testa softboll. De nykorade svenska mästarna i basebollklubben kommer vara på plats och visa hur man fångar, kastar och slår.

– Vi hoppas många kommer ner och provar, vi vet att många redan provat då vi var på
Bromöllalägret förra sommaren, men nu kommer en ny chans. säger Johan Nilsson som är ungdomsansvarig i klubben.

– Det finns långt framskridna planer att starta en klubb i Bromölla längre fram i vår och vi hoppas detta blir ett startskott, säger tävlingsledare Kalle Knutsson. En av många fördelar med baseboll och softboll är att tjejer och killar kan spela och träna i samma lag, det går utmärkt att anpassa. Efter finalspelet på söndagen kommer Sölvesborg och Malmös ungdomslag spela en match.

– Arenan erbjuder perfekta förutsättningar för softboll och baseboll, vilket vi upptäckt när vi hade försäsongsträning här inför förra säsongen, säger Kalle Knutsson.

– Bromölla är lite outforskad mark för oss, men många företag har velat vara med och stötta oss. Ivetofta sparbank gillade iden så mycket att de gick in som huvudsponsor, berättar marknadsansvarig Martin Westerdahl.

På Facebook och “inomhus-sm i Softball” finns mer information. Välkomna till Sparbankshallen den 27-28 januari, fri entré hela helgen!

Text: Johan Nilsson
Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelSlagverksmys på Karlshamns Musikskola
Nästa artikelEmma driver vidare barnbutik