Tränare och ungdomar ser fram emot den största inomhuscupen i södra Sverige.

För andra året arrangerar Ifö Bromölla IF cup i Sparbankshallen.

På denna korta tid har Ifö lyckats locka rekordmånga lag och dom ser fram emot en turnering som skall bestå i många år framöver.

Alla helger i november samt första helgen i december kommer över 300 lag spela ett ex antal matcher. Det innebär att man på endast två år genomför den största inomhusturneringen i södra Sverige och den största på konstgräs.

Hans Nielsen är ordförande i ungdomssektionen och berättar att cupen växer och han tror att cupen kommer nå över 400 lag nästa år.

-Cupen är otroligt populär och vi får enormt positiv respons från deltagande lag, säger Hans och fortsätter. Det kommer långväga gäster, i nuläget finns bland annat lag från Göteborg, Kalmar, och Jönköping representerade.

Sedan tidigare så arrangerar man även Ifö cup på sommarhalvåret som detta år lockade nästan 100 lag, vilket är topp 3 notering för den gamla anrika cupen.

-Vad det gäller Ifö cup så känns det som den har fått ett lyft och vi kommer utveckla konceptet vidare 2019, nämner Hans.

Tillbaka till LB Hus Futsal Cup, varför tror ni att cupen blivit så populär?

-Helt klart är det så att hallens utformande med konstgräs inomhus är en bidragande orsak. Lagen spelar hellre på konstgräs än parkettgolv. Hela området runt hallen är otroligt uppskattad av våra gäster och de kommenterar ofta med en viss avundsjuka hur fint det har blivit, berättar Hans och fortsätter.

-Men det är också för att vi i tävlingsledningen tagit in idéer och försökt utforma turneringen för att passa lag, ledare och inte minst föräldrar. Många turneringar som hålls idag är 12-13 timmars pass som startar tidigt på morgonen och avslutas inte förrän 22-23 tiden i vissa fall. Vi har komprimerat och kör bara en åldersgrupp åt gången vilket innebär att du startar vid 9 på morgonen och är klar senast 13-14 tiden.

-Denna cup, tillsammans med Ifö cup är de viktigaste inkomstkällorna till Ifö Bromöllas ungdomsverksamhet och målet är att fortsätta utveckla turneringarna. Alla idéer avseende utveckling och kringaktiviteter mottas tacksamt till tävlingskommittén, avslutar Hans.

Text: Johan Johansson
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelStor kunskap om djur – och stort sortiment
Nästa artikelEldfest i Örlycke!