Dekora är en av de mest populära märkena när det kommer till kakel.

Hos Ekonomigolv i Sölvesborg hittar ni golv i mängder i olika material och utseenden, men man kan även vända sig hit när det gäller kakelval, färgnyanser, mattstorlekar eller tätskiktsfrågor.
Butiken som numera är 1500 kvm stort har ett utbud av golv, kakel och klinkers med välkända märken såsom Dekora, Duri, Tarkett, Pergo Golvabia och många fler. Ekonomigolv har även egen import av kakel och klinkers från kontakter i Italien och Spanien. På senare år även import av trägolv, laminat, vinylgolv, handknutna mattor och kelimkuddar. Här finns ett stort lager där företaget köper in större partier av material vilket möjliggör till lägre priser.
I butiken träffar vi Mia Åkesson som berättar om några nyheter.
– Trä, laminat och klinker är och har varit de primära valen när det kommer till val av golvmaterial, men på senare år har även vinylclick kommit in och slåss på prispallen. Det är en växande trend och fördelen med just vinylclick är att det är vatten-tåligt, slitstarkt, varmt och tyst att gå på.
– En annan nyhet är micro-cement, ett material som går att använda till mycket – golv, väggar, trappor, bänkskivor. Det går använda både ute och inne och finns i många färger och ger en urban industrikänsla för den lite råare looken, berättar Mia.
Företaget utför allt inom golvläggning och plattsättning men de samordnar även el, vvs och snickerier som helhetslösning. Deras specialitet är badrums-renoveringar och är GVK-auktoriserade samt nu äver microcement certifierade.
Man kan även vända sig till Ekonomigolv om man behöver tapet och färg till hemmets alla rum. Tapeter från bland annat Engblad & Co, Boråstapeter och Duro finns i utbudet.
– 2019 var Greige en av de stora färgtrenderna. En härlig mix av grå och beige. Beiga naturtoner fortsätter 2020 och vi ser även blått, rosa och ljuvligt grågröna dämpade toner. När vi väljer väggfärg väljer vi gärna matt, nämner Mia.
De tillhandahåller även heltäckningsmattor som finns i metervara i flera olika mönster, färger och kvalité.
Hos Ekonomigolv kan man använda Sölvesborgskortet som är Sparbankens egna Betal- och Kreditkort. Detta med stor fördel eftersom det ger 10% rabatt på köpen man gör om man använder kortet som betalning.
Välkommen in till Ekonomi-golv och låt dig inspireras!


Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelEn konst som fångar ögonblicket
Nästa artikelDags att införa huskurage