Sölvesborg
Lördagen den 6 juli blir det medeltida marknad i Sölvesborg. Här kan du möta riddare, gycklare och väna jungfrur från en förlorad värld.
Den medeltida marknaden är den enda i sitt slag i Blekinge, som i år blir norr om S:t Nicolaikyrkan. Mängder av hantverkare kommer då att sälja sina produkter. Stenarbeten, korgar, sniderier, grönsaker, blommor och honung samt plädar m.m. kommer då att kunna inhandlas. För den som vill spå sig, så finns det också möjlighet till detta. På platsen kan man också äta helgrillad gris. Kl. 13:00 kommer det i S:t Nicolaikyrkan att bli medeltida gudstjänst.
Marknadsdagen kommer att invigas kl. 10:00 med att en kyrkklocka i kyrktornet ringer. Klockan är från AD 1459 och är den enda kvarvarande från det medeltida Blekinge. Flera uppträdanden kommer att ske under dagen. Om dessa kan man läsa på www.solvesborg.se/killebom
Arrangören, Marcus Bernhardsson, kulturarvssamordnare i Sölvesborg, säger att -Det är superkul att det är så många olika aktörer som vill vara med på den medeltida marknaden i Sölvesborg. I år kommer utbudet att vara mycket brett, det finns aktiviteter för hela familjen, inte minst för barnfamiljer.
Årets medeltida marknad sker i samarbete mellan Sölvesborgs kommun, Blekinge museum, Sölvesborgs Körsällskap och Region Blekinge samt Svenska kyrkan, Sölvesborgs församling.
Text: Patrik Lundin
Foto: Privat

Föregående artikelBK Revansch boxare glänste i Göteborgsgala
Nästa artikelEn vacker kärlekshistoria i skärgårdsmiljö