För er som har hund och behov av ett dagis finns Sölvesborgs hunddagis och Café som dessutom utökat verksamheten med just en cafédel.

Vi träffade Annette Hauguth ägare till verksamheten. Hon berättar att företaget har funnits sedan 2012 men flyttade till nuvarande adress på Trendenborgsvägen för ca 1 och ett halvt år sedan. – Vi behövde större lokaler och tyckte att dessa lokalerna passade oss bra, berättar hon.

Annette Hauguth med hunden Salama i knät, bakom disken finner vi Camilla Sjulander.

Från början var det meningen att det skulle bedrivas just hunddagis och möjligheten till pensionat, men nyligen utökade Annette med caféverksamhet i anslutning till hunddagiset.
-Emellanåt kan det bli att vi har lite mindre att göra på dagarna när hundarna vilar eller leker för sig själva så då tyckte vi att det hade varit extra kul att kunna erbjuda just café. Tanken är att fikasugna ska komma förbi på kaffe och nått gott att tugga på såsom baguetter eller kakor och nu när turisterna kommer till campingarna här omkring så kanske även dom blir nyfikna och kommer förbi. Man har även möjligheten att ta med sin hund hit till caféet, så länge man har den kopplad går utmärkt då vi även har en uteservering, säger Annette.

-Caféet håller öppet 6.30-18.00 på vardagarna och kommer ha öppet några veckor till i sommar. Vi får se hur det blir med tiderna i höst, beroende på hur tillströmningen blir. Vi öppnade i början av juni så vi har ännu inte riktigt känt av detta, nämner Annette.
Hunddagiset erbjuder en plats där hundarna kan vistas i hemmiljö som fungerar som dagis och pensionat på en egen avdelning. Här kan hundar umgås med människor och andra hundar i grupp anpassade helt efter den enskilda hunden. De har exempelvis inhängnade områden för löptikar och andra behov.

Caféet med egen uteservering.

Varje dag blir det promenader med hundarna två gånger om dagen och de kan även vistas utomhus löst i rasthagar där de kan busa och leka. Inne i caféet får de mysa med personalen och umgås med andra hundar.

-Vi erbjuder plats och inskolning till de som har behov av dagisplats allt eftersom vi har möjlighet till det.

Enklast är att kontakta mig på tel. 070-884 20 02, eller mail: annette@solvesborgshunddagis.se avslutar Annette.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDet smäller på skottsbergska gården
Nästa artikelNeringens bok, en tidresa in i Göingeskogarna