Utflyktens deltagare med pristagarna i främre raden. Fr. v. tvåan Niilo Penttila, segraren Owe Malmberg och trean Hugo Bergström.

Sölvesborg/Hässleholm – Sol, värme och uppehållsväder var en idealisk inramning för Dagg-Patrullens årliga sommarutflykt, som gick till Hässlegårdens Gk, i slutet av juli. Precis som på de stora tourerna bjöds det på sevärda inspel, birdies och eagles.

Uppmuntrade av det härliga vädret kom spelet igång med tävlingsformen slagspel över 18 hål samt bästa in- och utrunda. Par på första och andra hålet gjorde Roger Nolin och inte långt därefter slog Roger Arvidsson till med eagle på hål fyra. Det efter ett glimrande slag från 148 meter med en 28 graders rescue, direkt i hål! En som hade vind i seglen var Olle Olsson som gick första nio hålen på 33 slag. Några andra öppnade lugnt på hålen ett till nio. Kay Persson och Lars Olsson var spelare som spelade sista nio betydligt bättre än de första nio.

Lars Olsson var lite av en ”par 3 hålsspecialist” där 4 par radades upp, totalt 74 slag och en 4:e plats. Hugo Bergström var säkerheten själv och med en långspurt, 34 slag sista nio hålen, blev det en tredje plats på totalt 74 slag. En birdie på elfte hålet och jämna in- och utrundor bidrog till att Niilo Penttila knep andra platsen på 71 slag. Titelförsvararen Owe Malmberg som visat god form de sista 3-4 veckorna hade spelplanen klar med största möjliga noggrannhet i puttningen. Redan på hål tre visade Owe och hans Odysseyputter upp sig med en långputt i knepigt lutande läge direkt i hål. Han öppnade starkt efter paus med par på hålen 10 och 11 följt av en birdie, på hål 12. Detta efter ett elegant inspel halvmetern från flaggan. Med 71 slag och bättre spelhcp var segern och titelförsvaret ett faktum. Efter spelet intogs lunch i trevlig utemiljö med utsikt över golfbanan och i bakgrunden Hässleholms stad.

Detta gör vi om!

 

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelKarlshamns Bridgeklubb – en pigg 80-åring
Nästa artikelTarantinos vykort ifrån drömfabriken