Partävling i klubblokalen. Foto: Larry Rosenius.

Det är i år 80 år sedan Karlshamns Bridgeklubb bildades. Detta firas med festligheter och jubileumsspel i klubblokalen ute i Strömma den 9 november.

Klubben har över ett hundra medlemmar som håller på med tävlingsspel, övningsspel eller utbildningar nästan varje vardagskväll.

Partävling i klubblokalen. Foto: Larry Rosenius.

Med den moderna teknikens hjälp kan man ibland också spela något som heter simultantävling. Då man kan sitta i Karlshamn och spela men ändå mäta krafterna mot spelare från hela landet, som samtidigt spelar samma givar (korten är lagda av en dator och skickas ut till samtliga klubbar i landet som deltar i tävlingen).

Det spelas också lagbridge mot andra klubbar. Ett av våra lag har kvalificerat sig till Allsvenskan div 3 som under hösten avgörs i Malmö.

Den 31 augusti är det Strömmadagen men det är även Bridgedagen i Karlshamn. Bridgeklubben deltar då mellan klockan 10.00 – 14.00 ute i Strömma. Det går bra att komma och se hur bridgespel går till och även prova på för den som så vill.

Jerk Jepson, Lisbet Nilsson, Larry Rosenius och Ingrid Hake tränar och diskuterar under en kväll med övningsspel. Foto: Lars Jeppsson.

Nybörjarkurs i bridge startar den 5 september kl. 18.30 i klubblokalen Strömmavägen 29.
För mer information kan man kontakta kursledaren Lisbeth Nilsson 076 – 888 11 82 eller lisbeth@ventilationisyd.se.

Text: Lars Jeppsson
Foto: Lars Jeppsson & Larry Rosenius

Föregående artikelDiggiloo gjorde åter succé i Bromölla
Nästa artikel”Dagg-Patrullens” utflykt till Hässlegårdens Golfklubb