Namn: Owe Malmberg. Hcp: 10,0. Antal golfår: 45 år. Bor: Sölvesborg. Favoritklubba: Järn 8. Favorithål på Sölvesborgs Gk: Hål 13. Bästa score: 72 slag på Karlshamns Gk.

En förväntansfull Dagg-patrull* åkte på utflykt till Carlskrona Gk den 1 augusti. Gassande sol, en stilla bris och ett torrt ”lättrullande” spelfält rådde på platsen. Till denna utfärd under Roger Arvidssons befäl hade spelsugna och taggade seniorer anmält sig.

När alla i gruppen efter lottning placerats i respektive spelbollar startades en uppvärmning av lättare slag i värmen. Välfyllda vätskeflaskor var ett måste denna dag. De flesta insåg ändå att här fanns många som ville prestera bra golf med focus på att vinna. Här fanns ingen klar förhandsfavorit, däremot ett flertal spelare med god segerchans; fjolårets vinnare Roger Arvidsson liksom fjolårets tvåa Lars Olsson och trean Hugo Bergström. Därtill matchspelserfarne Owe Malmberg och vana pristagare från Dagg-patrullens morgongolf Jan ”Jappe” Persson och Kay Persson. Veteranen med 19 säsonger på Skånska Rundtouren, Jan Eliasson, var också på plats.

Kampen om segern var mycket jämn och avgjordes genom särskiljning i spelhcp. Owe Malmberg och Jan ”Jappe” Persson började första nio hålen på olika vis. ”Jappe” inledde med en kanonstart och på det 3:e hålet, med en utmanande flaggplacering, slog han till med birdie och av bara farten blev det en till på hål fem. Utrundan avslutades med par på 9:e hålet och en halvtidsscore på 38 slag. Owe hamnade i trubbel på 2:a hålet, par 5, med en trippelbogey som följd. Sedan en uppryckning och utrundan avslutades med 4 par de sista hålen med 37 slag i halvtid.

Fr.v. tvåan Jan ”Jappe” Persson, vinnaren Owe Malmberg och trean Lars Olsson

”Jappe” fortsatte med sina fina fairwayslag och puttarna bara trillade i. Det blev 31 slag på inrundan, totalt 69 slag. Owe fortsatte i god stil med flera par på inrundan som kryddades med en birdiechip direkt i kopp, på hål 13! 32 slag in, totalt 69 slag, gav segern med bättre spelhcp. Owe blev för dagen bäste golfaren och en värdig vinnare av vandringspokalen. Förutom ära, prispengar och vandringspokal är traditionen att segraren får ansvar för nästa års utflykt.

Trea och tre slag efter kom Lars Olsson som gjorde det mesta rätt. Presterade gedigen golf som gav likartade ut- och inrundor. Fjolårsvinnaren Roger Arvidsson mjukstartade de första nio hålen för att på inrundan komma igen med ett flertal par och glimrande spel. På det 12:e hålet slog han till med en birdie och 4:e platsen var ett faktum. En mycket bra spurtande Hugo Bergström, 32 slag på sista nio hålen, knep 5:e platsen.

*”Dagg-Patrullen” är en morgonpigg samling herrar som golfar under mottot – spela när det passar. Daglediga herrar är välkomna alla vardagar kl. 07.25 på första tee.

Text: Ingvar Jagestad
Bild: Kay Persson & Ingvar Jagestad

Föregående artikelOla Åkesson – Ny ägare till Stugtema
Nästa artikelNy tvättanläggning i Vinslöv