BK Revansch deltagare i BOXINGDAY fr.v. Johan Nilsson och Nadeem Naziry.

Sölvesborg/Kristianstad
Två matchboxare från BK Revansch deltog i Kristianstads BK:s boxningsgala BOXINGDAY. Båda bjöd upp till spännande matcher i publikens smak.

Vid BOXINGDAY bjöds det på åtta tävlingsmatcher och tre sparringmatcher som föregicks av ett flertal diplommatcher. Diplommatcherna bjöd på en hel del talangfull boxning och matchboxarna bjöd också på god underhållning.

Arrangemanget gick av stapeln i Kristianstads BK:s klubblokal som häromåret renoverats och fick nu den speciella boxningsatmosfären att komma till sin rätt med fullt hus och en entusiastisk publik. Det blev en gala där tävlingsgeneralen Terry Laitala fick till en bra mix av matcherna, från lättare viktklasser upp till supertungvikt.

Sölvesborgs matchboxare som deltog var Johan Nilsson i 64 kilosklassen och Nadeem Naziry i 57 kilosklassen. För Nadeem var det nu debut som matchboxare i ungdom klass C*. Johan Nilsson som boxar i senior klass B var redo för sin 8:e fight.

Nadeem ställdes mot Axel Mattsson, Värnamo BK, som också han var debutant här men ändå rutinerad från matcher i diplomboxningen. Det blev en uppgörelse mellan två alerta debutanter som var tydliga i sitt agerande. Bägge visade upp teknik, rytm och balans i sin boxning med en fin vänsterjabb följda av raka högerslag. Tre jämna ronder med en liten avmattning på slutet där Axel Mattson drog längsta strået hos domarna och avgick med segern.

Johan Nilssons motståndare Mohammed Jacobi, Kristianstads Bk, fick livligt stöd av hemmapubliken. Det blev en fight i intensivt tempo där Johan fick in tunga träffar mot kroppen med såväl vänster- som högerkrokar. Mohammed backade inte undan och svarade upp i slagväxlingen. Johan fortsatte med sin taktik och bägge boxarna fortsatte i ett rasande tempo med en formidabel slutspurt helt i publikens smak vilket gav galans hetaste ovationer. Poängövertag hos domarna och seger för Johan.

*Amatörboxningen indelas i förutom viktklasser i tre styrkemässiga klasser: A-, B- och C-klass, där boxarna möts inom respektive klass för likvärdigt motstånd. A-klass 15 matcher eller fler, B-klass 6-14 matcher och C-klass 0-5 matcher.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelSnart tid för Tummetottloppet – igen!
Nästa artikelVännerna kör Rockquiz