Eva Mandelqvist och Anki-Källström. Bild: Privat

Örlycke
Nu kommer några av landets kända medium hit från Dalarna. De håller trance-seans, ger föreläsningar med musik, hälsoråd och kurs i strykjärnskonst!

Alla kan vara med och ta emot budskap från andevärlden och lära sig mer om hur mediumskap fungerar.

– Roligast är att upptäcka att vi alla har okända förmågor som vi kan ha nytta och glädje av i våra liv, säger Eva Mandelqvist och Ann-Charlotte Löfdahl.

Det blir en spännande helg på gården hos Lotta och Håkan Håkansson och Saloon Longhorn i Örlycke utanför Sölvesborg den 9-11 februari. Här ordnas regelbundet sammankomster för alla som är intresserade av kultur, historia, musik och hälsa och den här gången öppnas dörren på glänt till det okända.

-Många har sett de populära TV-programmen ”Det Okända” och ”Budskap från Andra sidan! Och vi tror att man är nyfiken på att få veta lite mer om människans möjligheter och andra krafter som finns omkring oss. Nu får vi chansen att få uppleva detta här!

-Tycker du att mediumskap är spännande? Intressant? Läskigt? Flummigt? Härligt, då har du kommit rätt. Häng med på resan för att söka det naturliga snarare än det övernaturliga. Händer allt av en slump? Hur jobbar ett medium och hur vet jag att jag inte blir lurad? Hur blir man medial? Vad händer när vi dör? Vad krävs för att bli lycklig och hur hittar jag mina talanger? Detta tar vi upp säger Eva Mandelqvist. Hon är en medial författare, konstnär, sångare och egenföretagare från Borlänge som har skrivit boken ”Mediumskap i vardagen”.

-Jag bestämde mig för att undersöka om det finns en plats för mediumskap i vardagen och om det finns en andlighet som passar vanligt folk och svaret visade sig vara ja! Jag tror att vi alla kan dra nytta av och samarbeta med den intelligens som finns och jobbar med oss, och förhoppningsvis både förstå oss själva och andra bättre. Kanske upptäcker du precis som jag, att du är andligare än du trodde, säger Eva.

Hon och kollegan Anki Källström ger en spännande och omtumlande föreläsningskonsert.

-Här får du skratta, gråta, förundras, reflektera och njuta av sång och musik som berör in i själen, säger Eva Mandelqvist. Vi har alla inre förmågor som vi har nytta av att utveckla mer: magkänsla, kreativitet, fantasi, problemlösning och telepati.

Ann-Charlotte Löfdahl. Bild: Privat

Ann-Charlotte Löfdahl som också kommer till Örlycke, är något så unikt som aktivt ”Trance-medium”. Det innebär att hon regelbundet går ner i trance och öppnar upp sig så att en ande intar hennes kropp och talar genom hennes mun. Oftast en gammal mästare, vis man eller kvinna som har viktiga saker att förmedla till oss här och nu.

Hon förvandlas inför publikens ögon och trancen är mycket ansträngande. Det finns inte så många i Sverige som gör detta.

Hon arbetar även som medium med enskilda sittningar och kombinerar sin förmåga med fysisk behandling, Multidimensionell terapi, hon är en behandlande medial terapeut.-Jag vill inget veta i förväg. Jag får fram information från andevärlden om personens besvär, problem och underliggande orsaker och jag frågar sedan klienten för att ta reda på om det stämmer, säger Ann-Charlotte som behandlar enligt den kinesiska medicinens principer om att återställa balansen i kroppens energibanor med bl a akupressur, taktil beröring, Rosenmetoden och massage. Hon har en vårdutbildning i grunden och samarbetar även med hälsovården i Dalarna.

Färg, form och fantasi är en del av vår naturliga andlighet!

Det menar Eva Mandelqvist som under söndagen visar hur man gör vackra tavlor enkelt och roligt med strykjärn och bivaxfärger. Strykjärnskonst/Encaustic Art för dig som tror att du inte kan måla. Alla får prova att göra sin egen tavla och släppa loss kreativiteten och magkänslan.

Text: Stina Helmersson
Bild: Privat

Föregående artikelDåligt mörkerseende? Nu finns lösningen
Nästa artikelHögsta betyg på bibliotekstjänst!