Det finns gott om alternativ att välja bland i det nya caféet.
Lördagen 9 November var det premiäröppning för det senaste fiket i Olofström. Ni hittar det på ICA MAXI.

Ulrika Håkansson, projektledare för det nya caféet.

Efter stort intresse och efterfrågan står det nu äntligen klart. En fräsch och mysig cafe-miljö lockar till att slå sig ner för en paus i vardagsstressen. Tanken är att familjen ska kunna titta in på en fika till ett bra pris. En plats att umgås på över en kopp kaffe och en nybakad bulle från eget bageri, eller varför inte fira något med en av de goda bakelserna man erbjuder. Är man morgonpigg finns det gott om frukostalternativ. Även lunchen kan avnjutas här och den är alltid vällagad från MAXI`s eget kök. Smarrig hus-
manskost när den är som bäst. Det fungerar smidigt då man har satt upp mikrovågsugn att värma den i. Självklart har man tänkt på att tillgodose alla, så laktosfritt, vego och glutenfritt finns att välja på. Mat som passar de minsta kommer också att finnas med i deras bas-sortiment.
Projektledare, Ulrika Håkansson, berättar med stor entusiasm att hon tillsammans med flera duktiga medarbetare känner sig riktigt nöjda med resultatet. Cafeet är redan väldigt uppskattat och stamgäster har redan börjat hitta hit. Det ska vara en mötesplats för alla.
Öppettiderna är generösa. Man håller öppet mellan 7-22 alla dagar i veckan. Ett perfekt ställe att slå sig ner på då man behöver sätta sig ner under tiden man väntar på färdtjänst eller taxi.
Ulrika berättar att deras utbud alltid ska vara varierat och brett. Tanken är att kunna erbjuda ett levande sortiment, så alltid dyker det upp något nytt i kyl-disken. Håll ögonen öppna. Man kommer alltid ha ett basutbud som fylls på av nyheter.

Man kommer att satsa på veckans erbjudande och ha temadagar. Just denna dagen lockar de med smörgåstårta och kaffe till ett riktigt bra pris, då det är smörgåstårtans dag. Framöver kan vi förvänta oss att fira kanelbullens dag och mycket annat. Givetvis finns det även något för de allra minsta.
Take Away går precis lika bra om man är på springande fot. En Caffe Latte och en nybredd Wrap är bara ett av flera alternativ man kan välja på. Fika i all enkelhet som Ulrika uttrycker det. Det ligger lite i tiden att kunna ta det med sig i bilen. Detta kompletteras bra genom att sätta upp en snabbkassa som innebär att man som gäst själv slår in vad man vill köpa och sedan betalar för det direkt. Man behöver alltså inte köa och det är planerat att vara på plats i början av December. Enkelt, snabbt och smidigt.
Det känns verkligen som att teamet som ligger bakom satsningen har tänkt på allt. Sortimentet är lockande. Alternativen är många och alla kan tillgodoses vid speciella behov. Ett fräscht intryck och en fantastisk doft sprider sig då man fyller på fler av de alltid nybakade bullarna.
Vi önskar dem all lycka till och både hoppas och tror att det kommer bli ett precis som Ulrika spår: Ett fik som passar alla!

Text & Foto: Jeanette Olsson
Föregående artikelModevisning med Kupan
Nästa artikelUF Företag uppmärksammar könsstympning