Anna-Karin är redo för att gå till jobbet .
Med fullsatt rum anordnade Röda korset årets modevisning på församlingsgården. Kvällens intäkter gick till ”Vid krig och katastrof, både inom Sverige och internationellt”.
Kvällen började med underhållning av Synnöve Olsson Brorsson som spelade durspel. Durspel kan man spela i både dur och moll informerade Synnöve. Under tiden fikades det och sedan kom modevisningen igång. Ordförande Anneli Bengtsson var även kvällens konferencier och berättade vad modellerna hade på sig och vad plaggen kostade. Allt var till salu från topp till tå, men en del skor visade sig vara privata. Kan ju vara svårt att hitta rätt storlek annars. Modevisningen var uppdelad med tre olika uppsättningar per modell, de visade fritid, jobb och fest. Det är frivilliga som ställer upp som modeller och ordnar fika. De hade även lotteri efteråt med vinster som var skänkta till dem.
Svenska Röda Korset startades redan 1865 och deras uppdrag är att förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas. Kupan har funnits i runt 30 år i Karlshamn. Karlshamnsbutiken heter egentligen Röda korsets second hand men i folkmun heter den Kupan och det har därför fått hänga kvar. Första Röda Korset butiken i Sverige startade i Växjö för 50 år sedan.
Modevisning har Röda korset haft i många år och den anordnas för att marknadsföra kläder som finns inne till försäljning. Ett roligt initiativ där man ser att man verkligen kan fynda fina kläder till ett bra pris. Bra för både miljön och att pengarna går till behövande. Det är ju även på modet att handla second hand och därför går det extra bra med försäljningen.
”Allting går att sälja med mödan med reklam” säger Annelie med ett leende när Yngve kommer in med sina lite mer spexade kläder. Alla kläder som visas finns till salu på Kupan dagen efter. I butiken färgmatchar de sakerna för att det ska se tilltalande ut och för att det lättare ska kunna säljas. Det är viktigt att det ser säljande ut och är i ordning. Annars upplevs det bara rörigt. Om man som privatperson vill skänka saker till Röda korset måste man se till att det är hela och rena saker och inte noppiga för de har ingen möjlighet att laga och tvätta det som kommer in. Har man kläder eller saker i sämre skick är det bättre att lämna det på återvinningsstationerna.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelSupporterklubben Sillastrybarna tog sitt lag till allsvenskan!
Nästa artikelVälkommen på en go`fika!