Timmie visar upp Ica Maxis Exotiska planka med 7 sorters frukter, ostar, rostbiff, rökt skinka, painriche, kalkon och potatisallad.

Olofström
Nu närmar sig studenten med stormsteg. Allt fler väljer att ha catering för att istället ägna sig åt festligheterna. På Ica Maxi står man väl förberedd och dessutom med ett breddat sortiment till väldig förmånliga priser.

Jag träffar Timmie Karlsson som är ansvarig för hela cateringavdelningen.

– Vi har utökat urvalet i vår catering och kan idag erbjuda tre olika storlekar på smörgåstårtor med 2 olika smaker och på vår exotisk planka har vi utökat med inte mindre än 10 olika delikatesser. Vår cateringavdelning är väldigt flexibel så vi brukar lösa det mesta efter kundernas önskemål, berättar Timmie. Vi har kapacitet att ta emot stora beställningar, för inte så länge sedan levererade vi inte mindre än 171 stycken landgångar.

– Det arbetar idag tre stycken heltidsanställda och två på mindre tid, så totalt är vi 5 stycken Alla som är på avdelningen är matsäkerhetsutbildade och mycket duktiga. Vi har märkt en stor ökning på bokningar så det verkar som att Olofströmsborna har fått upp ögonen för vår prisvärda catering, säger Timmie belåtet.

Ica Maxis goda smörgåstårta.

– I charken på ICA Maxi råder strikta miljökrav. I området bakom disken får endast personal med rätt kläder och utrustning vistas. Vi är treparts certifierad och att testas för detta kan ta upp till en hel dag, berättar Timmie. Det finns olika distanser som kommer oannonserat för att kontrollera miljön i charken och varenda gång har vi med beröm godkänts.

– Om det inte är större bokningar så räcker det att göra det ca tre dagar innan leverans. Men nu till studenter, bröllop och andra sommarevenemang går det bra att redan nu göra sin beställning, säger Timmie.

– Smörgåstårtor, räkbomber och nylagade färdigrätter har vi oftast i charkdisken och även här har vi märkt en stor ökning, och vi får väldigt mycket beröm från våra kunder som berättar att maten har varit väldigt uppskattad på dem olika tillfällen då kunden beställt catering hos oss.

Timmie skickar med en stor exotisk planka och en smörgåstårta för 6 personer så att vi på redaktionen får ett smakprov. En av mina kollegor, Daniel, är väldigt glad för just smörgåstårta så han vet verkligen hur det ska smaka. Hans betyg på ICA Maxis smörgåstårta blir väldigt högt. Den har ovanligt mycket räkor och en god fyllning, den är lättäten och känns mer nyttig än andra tårtor menar han. Övriga i personalen håller med, även om man tar en mindre bit än Daniel för att inte vara för mätt när plankan ställs på bordet.

På den finns det hur mycket som helst och jag som är allätare plockar till mig av varje delikatess. Även plankan känns väldigt lättäten med mycket frukter. Potatisgratängen som medföljer kan vara en av de godaste jag har ätit, och en spröd painriche till så är jag och mina kollegor helt sålda och kan verkligen rekommendera att boka er catering på ICA Maxi i Olofström. I cateringmenyn återfinns delikatesser som fruktfat, ostbrickor, barnkalasfat, fiskfat, medelhavsplanka och mycket mer.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelNu har Life i Karlshamn hittat sin drömlokal
Nästa artikelLäkarhuset öppnar upp dörrarna