Lotta, Ann-Louise och Nadine hälsar välkommen till sin nya lokal.

Karlshamn
Sedan två månader tillbaka huserar Life på Drottninggatan 41. Förutom hälsokost utökade man dessutom med kaffe och te.

– Att man övertog te och kaffe från tidigare butiksinnehavare var nog en bidragande orsak till att vi fick tillgång till butiken, menar Ann-Louise Bökman, ägare till Life.

– Jag fick höra att Annika som tidigare hade kaffe, te och presenter ville sälja, berättar Ann-Louise. Eftersom vi var trångbodda i förra lokalen så frågade jag helt enkel Annika om hon kunde tänka sig att sälja till mig.

– Vid samma ögonblick erbjöd jag mig att samtidigt köpa hela kaffe och te avdelningen inklusive alla recept, sedan tog det inte lång tid innan vi var överens. Förutom Ann-Louise arbetar Lotta Holm i butiken. Sedan har vi Nadine som är i butiken två dagar i veckan. Samtliga brinner för naturlig hälsokost och inte minst ekologiska produkter. Kaffe och tesortimentet kommer därför att utvecklas med mer ekologiska val. Redan nu finns det möjlighet att välja ekologiskt men vår vision är att utöka det ännu mer. Kaffe och te är ju nytt för oss, berättar Lotta.

– Eftersom det i överlappningen av övertagandet så fanns det personal från tidigare kvar ett tag, och de hjälpte och lärde oss massor, säger Lotta. Vi är faktiskt en av de fem största i landet med vårt utbud av te och det kommer kunder från hela södra Sverige, berättar Ann-Louise.

– Det är jättemånga som kommer in och är belåtna med att vi fortsatte att ha te och kaffe kvar, berättar Lotta. Våra leverantörer som är mycket kunniga utbildar oss löpande, berättar Lotta. Det är ju en ny produkt för oss att ha i butik, men känslan att hälla i nymalda kaffeböner är magisk. Den doften som uppstår är ljuvlig, berättar Ann-Louise. Recepten som har funnits sedan lång tid tillbaka är de enda i sitt slag i hela Blekinge.

– Något som inte är nytt för personalen är hälsokost. Det var faktiskt mina föräldrar som tillsammans med en förening runt om i landet som startade Lifekedjan, med en butik i Mörrum för mer än 30 år sedan, berättar Ann-Louise som övertog butiken och flyttade den till Karlshamn i början på 90-talet.

Nuvarande lokal är den fjärde och här hoppas Ann-Louise att få stanna. Storleken är perfekt och läget går det ju verkligen inte att klaga på.

– Lifebutiken har ett gediget sortiment med välkända märken, och dessutom unika egenproducerade varor såsom magnesium, kalcium, mineraler, vitaminer, fiskoljor och probotica, berättar Lotta.

– För att fira den nya lokalen och övertagandet av kaffe och te, kommer Lifebutiken att ha invigning med massor av aktiviteter med början från onsdag 25/4 till lördagen den 28/4. Då kommer representanter från våra leverantörer att vara på plats. Det kommer att vara te och kaffeskola med provsmakning från Blekinge Kafferosteri, Kahls och Telagret bl.a.
– Det välkända märket Dr Sannas som vi, förutom ett spa är enda återförsäljaren i hela Blekinge kommer också att finnas på plats.

– Hela programmet är inte helt spikat i skrivande stund men vi lovar att det kommer att hända spännande saker, möten och upplevelser alla dagar. Förutom leverantörer står såklart vi redo för att ge tips och råd om allt inom hälsokost, säger Ann-Louise, vi vill gärna förmedla ut vår slogan, håll dig naturligt frisk. Vi hoppas att både nya som gamla kunder kommer på besök under invigningen, avslutar Ann-Louise.

Undertecknad har under vårt möte berättat att jag är en väldigt stor kaffeälskare, så innan jag går får jag en påse nymalt kaffe, men det passande namnet Karlshamnskaffe med mig. Jag har druckit mycket kaffe i mina dagar men aldrig så här gott, att skillnaden är så enorm från vanligt bryggkaffe är överraskande och jag tror att om ni som inte köpt nymalet kaffe på Drottninggatan 41 tidigare provar på att göra det, kommer att hålla med mig.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelTraditionsenlig matfest
Nästa artikelStudent, bröllop eller födelsedag? Boka er catering på Maxi i Olofström