Ekonomikonsult i Olofström
På redovisningsbyrån i Olofström möter vi Carina och Johanna tillsammans med de anställda Susanne och Michaela. Ekonomikonsult satsar på service till alla företag, vare sig det handlar om bokföring, deklaration eller ekonomistyrning. Foto: Patrik Lundin

Olofström
När man ser på företaget utifrån liknar det en vanlig redovisningsbyrå med trevlig personal. När INFO-Bladet möter de två ekonomerna Carina och Johanna så förstår vi att det är mer än så.

Carina Rönkä och Johanna Persson driver företaget Ekonomikonsult i Olofström AB sedan tre år. Ekonomi är något som de brinner för och har haft som profession i många år, nu satsar de på service för alla företag som behöver hjälp med löpande redovisning, bokslut och ekonomiska råd i företaget.

De har arbetat ihop många år som anställda på olika byråer och som ett riktigt radarpar sökte de sig tillbaka till samarbetet i det nya företaget.

– Vi känner varandra sedan många år och vet hur vi fungerar och det finns ingen prestige mellan oss däremot en stor förståelse, säger Johanna.
Carina fyller i – Ibland behöver inte Johanna säga något utan jag vet vad hon ska säga. Så väl känner vi varandra.

Tjejerna kom överens sedan starten att de ville ha ett litet företag där de skulle hinna med kunderna och kunna ge bra råd samt sköta all bokföring. Sedan en tid tillbaka har man fått frångå tanken på att kunna vara två som jobbar och hinna ta hand om kunderna.

– Trycket blev för stort och vi var tvungna att omförhandla med varandra om vi skulle behöva säga nej till kunder, med tanke på att vi redan arbetade mer än 100% så valde vi att ta in mer personal.
I dag är man fyra personer som sköter kunderna och det öppnar sig en lucka för att kunna ta emot fler kunder.

Eftersom de tidigare fått förfrågningar så har redan några nya klienter kommit företaget. Och självklart kan de ta in några till.

I de flesta redovisningsföretagen satsar man mycket på att sköta allt löpande som bokföring, löner mm. Ekonomikonsult i Olofström AB satsar dessutom mycket på att vara med i tidigare skede och sätta budget, följa upp mål och framförallt att lära eller visa företagare hur man arbetar mot olika målsättningar.

Carina och Johanna berättar.
– Många driver sina företag år efter år och bryr sig inte eller orkar inte efter långa arbetsdagar att avsätta tid för att titta på olika målsättningar. Med lite information och ett annorlunda tänk kan ett företag bli mätbart bättre och det ger en skön
känsla när man lyckas öka sin omsättning och vinst. Låt även ditt företag få en strategi
framarbetad av oss. Det är viktigare än man tror med mål och strategi.
Att driva företag är för en del företagare slitsamt och i många fall så orkar man inte tänka på ekonomin i detalj, så vår roll kan bli olika aktiv för olika företag. För de flesta skräddarsys lösningar som passar för det specifika företaget. Men att styra sin ekonomi är alltid en bra investering. Eftersom vi är auktoriserade redovisningskonsulter så har vi ett visst arbetssätt som ger kunden en trygghet för hur vi handskas med deras dokument och uppgifter.

– Vi håller oss alltid uppdaterade med nya regler genom våra utbildningar som sker löpande.
Tjejerna skickar med en hälsning till alla företagare:
– Då vi anser att en god relation med kunden är väldigt viktig så bjuder vi in dig som företagare till ett förutsättningslöst möte då vi tittar igenom din situation och vi bjuder på den första timmen. Välkomna.

INFO-Bladet önskar Carina och Johanna med personal lycka till.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelBorres vänner på brandstationen
Nästa artikelMed lederhosen i Olofström