Hanna arbetar snabbt och effektivt och trollar fram 10 vackra naglar på 45 minuter.

Vi besöker den nyöppnade salongen som ligger mitt i centrala Olofström.
Det är ljust och fräscht. Väggarna är feminint rosa och ljuset strömmar härligt in genom fönstret.  Hanna Truong välkomnar oss med det största leendet på läpparna och berättar stolt om sin verksamhet. Hon har en salong i Bromölla sedan 8 år tillbaks och har nu etablerat sig i Olofström sedan 4 Januari. Hanna lever tillsammans med man och två barn i Bromölla. Hennes berättelse om när familjen besökte lekplatsen i Olofström och hon vid det besöket bestämde sig för att här ville hon ha en salong charmar oss. Hon säger att hon direkt gillade Olofström och den atmosfären som man upplevde i centrum. Sedan gick det snabbt och snart hade hon hittat sin lokal. Hanna berättar att hon alltid har brunnit för skönhetsbranschen. Hon har en lång meritlista. Utbildat sig har hon gjort i ett flertal länder, såsom Tyskland, Polen, Danmark och Sverige. Hon behärskar flera olika tekniker inom de olika områdena. Naglar och fransar har hon lärt sig bygga i Sverige medan konsten att tatuera ögonbryn i 3-D har hämtats från annat håll. Hon säger att det är viktigt att hela tiden följa med i trenderna och hoppar på alla kurser och utbildningar hon får nys om. Det är ju trots allt en stor del av hennes arbeta att kunna vägleda och guida kunderna på bästa sätt för att få ett bra resultat. Att tatuera in ögonbryn innebär att man permanent tatuerar in dem vilket innebär att Hanna tar ett stort ansvar och kunden fattar ett beslut som inte går att ångra. Hanna använder sig av en pulverteknik som hon behärskar väl och helt enkelt ger en 3-D effekt.

För den som kanske vill tillbringa lunchtimmen med lite lyx och flärd finns det massor att unna sig på Hannas salong. Vad sägs om att plocka och färga frans och bryn, ta hål i öronen, spray-tan, vaxning av diverse kroppsdel eller bara en avkopplande fotbehandling? Hon poängterar att det är vanlig fotvård hon kan erbjuda, inte den medicinska varianten.  Hanna har en bred kompetens och det hon är mest känd för är vilka vackra naglar hon kan trolla fram. Efter många års erfarenhet kan hon skryta med att på 45 minuter lämnar man salongen med 10 vackra naglar! Detta har förstås lett till att stamkunderna är många. Hon berättar glatt att hon har flera familjer som har återkommit till henne år efter år. De uppskattar att veta att det alltid är Hanna som behandlar dem, vilket garanterar samma fina resultat varje gång.

Väggen är fylld av diplom och kursintyg som visar på den breda kunskap Hanna besitter.

Hanna tycker att det är viktigt att kunden ska känna sig viktig. Det vill hon visa genom att ge dem fina erbjudanden. I skrivandes stund har hon lämnat 20% på alla behandlingar och även delat ut en liten present. Under Februari ges man möjlighet att boka 2 valfria behandlingar och därmed erhålla 50% rabatt på den billigaste. Ett annat bra erbjudande under Januari och Februari är öronhåltagning för 75:- per hål. Hon har fler fina erbjudanden i åtanke men dem sparar hon på ett tag till.

Hon ber nya kunder vara ute i god tid om de vill boka tid. Ni bokar via hennes facebook sida eller genom att ringa henne. Hanna är på plats i Olofström 2 dagar i veckan och övriga i Bromölla. Hon säger att dagarna kan variera då hon gärna är flexibel beroende på vilken ort bokningarna landar på. Efterfrågan är stor inför våren då det är populärt att besöka salongerna inför bröllop, student och liknande happenings. Spray-tan och nagelbyggnad är något Hanna tror kan locka med inför högtider.

Vi vill passa på att önska Hanna lycka till med sina fina salonger och sitt trevliga koncept. Ett brett utbud och stor kompetens och erfarenhet. Kan det bli bättre? Unna Er lite lyx i vardagen, det kan behövas efter en grå höst och vinter. Snart är ju våren här!

Text & Foto: Jeanette Olsson

Föregående artikelCarl Gustaf pops konsert i kyrkan var populär
Nästa artikelGammalt namn återanvänds