Olofström
Egendomsbyrån är ett mäklarföretag med kontor i Tingsryd, Lessebo,
Ronneby och sedan maj 2022 även i Olofström (i Idoffs gamla lokal).
De blir anlitade till att sälja allt från fritidshus, villor och gårdar till kommersiella fastigheter, mest i södra Småland och Blekinge men också i norra Skåne. Annika berättar att de just nu även förmedlar en sportfiskestuga som ser ut som en stor grillkåta vid Torneå älv. Men det hör till ovanligheterna. Jörgen Johansen åkte som turist till Harasjömåla i Olofström och blev väldigt förtjust i miljön, han köpte sig ett fritidshus och veckopendlade till Köpenhamn där han arbetade som fastighetsmäklare. Han träffade Annika på Cykel och Motor i Ryd. När det blev dipp på fastighetsmarknaden i Danmark hösten 2008 läste han in den svenska mäklarutbildningen och började arbeta i Sverige. Annika Carlsson och Jörgen Johansen bor utanför Urshult på en gård med några kor. För 10 år sedan köpte de tillsammans Egendomsbyrån där det idag är åtta anställda varav tre registrerade fastighetsmäklare.
Jag frågade varför de valde att öppna ett kontor i Olofström?
Annika svarar att eftersom det finns många fritidshusägare i Olofström kommun och i övrigt inte så många mäklare på orten blev det naturligt att öppna ett kontor även här. Egendomsbyrån samarbetar med föreningen Danske Torpare och både danska köpare och säljare uppskattar att ha en dansk kontakt vid fastighetsaffären. Vi har också en mäklare som är född i Tyskland och det är naturligtvis också väldigt tacksamt. Utöver svenska sidor marknadsför Egendomsbyrån sina objekt, som för tillfället är 60 stycken, på danska och tyska websidor eftersom en stor del av köparna kommer därifrån. Vi har otroligt mycket att göra eftersom det är många utländska spekulanter på grund av den svaga svenska kronan.
Funderar ni på att sälja er fastighet oavsett om det är fritidshus, villa, gård, tomt eller kommersiell fastighet så kontakta Annika och Jörgen på Egendomsbyrån. Då kommer de ut och gör en gratis marknadsvärdering och berättar hur Egendomsbyrån arbetar och marknadsför fastigheter både i Sverige och i utlandet.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelLevrasjöns Skogstjänst AB
Nästa artikelYttrandefriheten har stora kostnader, är det värt det?