Bromölla
För ett och halvt år sedan startades Levrasjöns Skogstjänst AB och gör idag jobb åt Trolle Ljungby, Sydved och privata skogsägare. Företaget gör även jobb till privatpersoner som häckklippning, trädbeskärning och stubbfräsning.
Roger Bondesson som driver företaget har jobbat på Ifö Sanitär i nästan 25 år. Jag slutade några dagar innan jag skulle få guldklockan berättar han. Roger är själv skogsägare sedan år 2000 då han tog över efter sin far. Han har gått alla viktiga utbildningar genom åren och jobbat med detta i många år som fritidsintresse. Sonen Oliver är också intresserad och involverad att hjälpa till i skogen.
Jag frågade Roger vad det var som gjorde att han startade eget och han svarade att han brinner för skogen. Han tycker det är avkopplande och man får jobba med sitt intresse och så tycker han också om att få jobba med kroppen. Han tillägger också att det är skönt att slippa jobba nätter, han jobbade 5-skift tidigare.
Roger Bondesson jobbar också inom räddningstjänsten i Bromölla sedan fem år tillbaka. Det är en fördel med hans utbildningar inom räddningstjänsten eftersom han har kunskap och behörighet att ta hand om stormfällda träd.
Sedan Levrasjöns Skogstjänst AB startade har det gått mycket bra och det har varit fullt upp. Man söker variation i arbetet säger Roger så man inte gör
samma sak hela tiden. Jag är väldigt social och tycker om olika och trevliga möten med kunder privata som företagskunder. Jobben har kommit in genom en nöjd kund som sedan spridit ordet vidare och sedan den vidare till någon annan. Han skulle klippa två häckar och det slutade med sju häckar berättar han.
Har du behov av trädfällning, stubbfräsning, trädbeskärning eller en häck som behöver klippas? Kontakta Levrasjöns Skogsstjänst AB.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelSkördedagen blev en mycket lyckad tillställning
Nästa artikelEgendomsbyrån har kontor i Olofström