Olofström
Ungdomarna i Holje Musikklass årskurs 9 har fullt upp med att sätta ihop det sista inför premiären av sin föreställning Drömduken. Stämingen är glad och uppspelt och alla ungdomarna är spända inför att äntligen få visa upp allt sitt hårda arbete.

Bild3_cmykDrömduken är skriven av eleverna själva. Det är en historia om kärlek och vänskap, och samtidigt en hyllning till varandra och kompisarna. Det här är det sista projektet 9:orna gör tillsammans innan de slutar högstadiet, och de vill alla att det ska bli en minnesvärd föreställning.

– Vi har valt låtar som man känner igen, som är moderna och från till exempel musikalfilmer, berättar Alva Enberg. Vi har hittat på historien själva.

Hjalmar Jönsson, Maja Mattsson, Linnea Larsson och Viktor Månsson spelar de två huvudparen i föreställningen, men alla ungdomarna syns lika mycket. Tjejerna och killarna tränar varje dag på musiklektionerna, och träningen kommer bli ännu mer intensiv under vecka 9-10, inför premiären. Till sin hjälp har de sina musiklärare Joyce Skoghem och Marcin Michalak, som stöttar eleverna till 100%.

Vad tycker ni är roligast med att göra den här föreställningen?
– Att göra danserna, berättar Elise Claesson. Vi har fått hjälp av Tilda Henriksson, som slutade 9:an förra året.

– Det är roligt att träna på till exempel replikerna, svarar Alva. Vi har lärt oss väldigt mycket.

Just nu tränar eleverna i en av skolsalarna, men både Alva och Elise ser fram emot de sista träningstillfällena, som kommer ske på Folkets Hus i Olofström, eftersom det är där föreställ-ningen kommer sättas upp.

– Det här är det sista uppträdet vi gör tillsammans som en klass, säger Alva. Det är lite nervöst med teatern och dansen, men
vi övar mycket.

En av Drömdukens föreställningar är en välgörenhetsföre-ställning, där alla intäkterna går till UNICEF. Alla som vill är varmt välkomna att boka biljetter till Drömduken!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelFyll på garderoben hos Barnen på Södergatan
Nästa artikelEwa-Gun underhöll på PRO Näsums årsmöte