Bromölla
I samarbete med ABF höll PRO Näsum sitt årsmöte i Västanå skola den 27 februari. I fullsatt lokal hälsades dagens underhållare Ewa-Gun Westford välkommen.

Under en timmes tid tog hon oss med på sitt livs resa, från barndomens dar, ungdomstid fram till sin polisutbildning i Stockholm. Under denna tid hade hon packat en ryggsäck med upplevelser och intryck från hemorten lilla Borrby som visade sig stämma dåligt med vad som nu väntade.

Att som kvinna slå sig fram i den mansdominerade poliskåren kräver mod. Men det var just vad denna kvinna var besjälad med och så utmärkt har visat, kvinnor kan. Hon applåderades livligt efter sitt anförande. Så var det dags för fika, medlemmarna bjöds på kaffe och semla, därefter följde förhandlingar.

Leif Strand valdes att sköta klubban med sekreterare Asta Lindgren vid sin sida. Verksamhetsberättelse, ekonomisk redovisning och revisionsberättelse föredrogs och godkändes, därtill även ansvarsfrihet för styrelsen under 2015. Medlemsantalet var 31 december 167 medlemmar. 7 nya har tillkommit. Föreningen har hållit 6 månadsmöten, 3 medlemsträffar och 9 styrelsemöten. Medlemsmöten och samkväm har i snitt samlat 55 medlemmar.
Underhållningen har varit växlande med sång, musik, dans och föredrag. Föreningen har varit representerad vid Kommunala Pensionärsrådets överläggningar, ABFs årsmöte och PRO Skånes årsmöte. Aktiviteter: Gymnastik, läsecirkel, sällskapsspel, boulespel, handarbetsgrupp och datorkurs.

Årsmöte hölls 28 feb, vårfest 27 april. Vårens bussutfärd 2 dagars resa till Åland 9-10 juni och höstresan till Hönsalottas museum i småländska Boda 15 sept. Gualöv/ Nymölla inbjöd sedvanligt till Grillfest 16 juni som vi återgäldade med Trivseldag 6 aug. I styrelsen avgår sekr Asta Lindgren och utsågs samtidigt till hedersmedlem, hon efterträds av Eva Dalstam, Lennart Erlandsson avgår som styrelsesuppleant i övrigt inga ändringar i styrelsen. Dragning av lotterier. Inger tackar för god uppslutning och hälsar välkommen till Jubileumsfesten 19 mars kl 14:oo.

Text: Asta Lindgren
Bild: Leif Strand

Föregående artikelDrömduken – en musikal av Holje Musikklass
Nästa artikelLyckoslanten – nittioåring i ny kostym