Bengt Larsson gjorde årets första Hole in One på Boa Gk.

8 frågor till Bengt Larsson som den 8 maj gjorde Hole in One på det 3:e hålet.

Hur var förutsättningarna på hål 3?
– Flaggan var placerad centralt 4 meter in på green, vinden var som bortblåst, helt vindstilla. Jag spelar så gott som alltid järn 9:a på hål 3, så även denna gång. Bollen landade på foregreen rullade sakta rakt mot flaggan och sen liksom bara föll i hål. Mitt första Hole in One var nu verklighet!

Har du varit nära ett Hole in One tidigare?
– Riktigt nära som koppsnurr eller några decimeter ifrån har jag aldrig varit. Det rör sig om dryga metern vid några tillfällen.

Hur kom du i kontakt med golfsporten?
– Jag blev uppmuntrad av chef och kollegor, började med lektioner och träning två år innan jag regelbundet spelade. Till hjälp var också en god vän som presenterade spel på banan med såväl speltips som regeltolkningar. Numera spelar jag maj- september ett par gånger i veckan, kryddat med utfärder tillsammans med hustrun och släktingar.

Din styrka och svaghet som golfare?
– Drivern är min favoritklubba, inte för att jag slår långt utan för att utslagen blir oerhört raka, Behöver dock bli bättre med de långa järnen. Där varvar jag bra och mindre bra slag, så ojämnheten behöver bättras.

Favoritbana du gärna återvänder till?
– Vittsjö Gk spelar jag varje år. Banor som jag besökt vid enstaka tillfällen och önskar återvända till är Ekerum och Hooks anläggningar. På Ekerum regnade det hela rundan. På Hooks blev det bara spel på skogsbanan. Där finns nya utmaningar att hämta.

Efter Hole in One, vad är din nästa golfdröm?
– Jag brukar snabbt komma i god spelform i maj som hänger i även under juni/juli, sen brukar det ”spöka”. Drömmen är att kunna spela bra hela säsongen.

Vilken tourspelare vill du spela med?
– Anna Nordqvist tycker jag inger förtroende med sitt spel, kan vara någon att både se och lära sig av.

Någon golfregel du vill ändra på?
– Inte vad jag kan komma på. Däremot läser jag alla regelfrågor i Svensk Golf för att hålla mig underrättad. Inför varje säsong ordnar klubben en trevlig regelinformation och där är jag en trogen jäst.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Fakta Bengt Larsson:
Namn: Bengt Larsson. Född: 4 september 1938 i Sölvesborg.
Bor: Olofström. Hcp: 30,5. Antar golfår: 15 år. Favoritklubba: Drivern.
I BAGEN:
Driver: Callaway Big Bertha. Fairwaywoods: Cobra Baffler.
Järnklubbor: Wilson. Wedgar: Tru Themper. Putter: White Magic V.
Bollar: Titleist. Handske: Nike. Skor: Ecco.

Föregående artikelReptil satsar fullt ut i Asarum
Nästa artikelÅrets sommarutställning: Barnens lek från förr