Torgny Grundström utanför Reptils nya lokaler.

INFO-Bladet har träffat Torgny Grundström som driver godis och tobak butiken Reptil Tobak i Asarum tillsammans med sin fru. Där ska det snart ske förändringar.

Torgny berättar att han och hans fru Ady Tall kommer ifrån Borlänge. De hamnade här av en slump och egentligen är Torgny ifrån stålbranschen. När sedan butiken Gottepralinen var till salu så ville de båda testa på nya utmaningar. Vintern 2016-2017 ringde sedan grabbarna ifrån Reptil och frågade om de även var intresserade av att köpa upp den butiken.

Reptil Tobak ligger nu på Storgatan 26 i Asarum

Drivkraften med att ha en butik i Asarum är att det är en fantastik by med fantastiska människor och stämningen blir nästan familjär med deras kunder. Reptil Tobak kommer att bli storsatsningen. Gottepralinen i Karlshamn kommer att slå igen och orsaken till detta är att de båda vill ägna sig helhjärtat åt enbart ett företag.

Det är svårt tidsmässigt att hinna med att utveckla två företag, träffa nya potentiella leverantörer, testa nya idéer och annat som sammanfattar att driva ett företag.

Det mesta gällande sortimentet kommer att vara sig likt både till varor och priser. Men en del nyheter som t.ex. Slush, mjukglass och kaffe utlovas. De kommer också att ha cigarrer och piptobak med ett större urval från Skandinaviens största grossist.

Inne i den nya butiken.

I läsandets stund har butiken haft Grand Opening som skedde den 1:a juni och det nya lokalens läge är på Storgatan 26, 40 meter norrut från tidigare läge. På frågan om det finns något mer nytt för läsarna att berätta svarar Torgny att en s.k. Månadens vara ska införas. D.v.s. något som endast säljs under en begränsad tid. Det kan vara vad som helst i stort sett men i första hand något som tillverkas lokalt och är säsongsbetonat.

Text & Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelSkånsk rockmusikal och revy uppträder i Svängsta
Nästa artikelÅrets första Hole in One på Boa Gk