Nyligen var det vernissage för Karlshamns museums sommarutställning.

I Expressenhallen kan man i sommar bland annat beskåda leksaker, då museet i år lägger fokusen på leken. En utställning för barn och vuxna och hur man lekte förr i tiden. Museet har i små installationer satt upp sin samling av leksaker ifrån förra seklet. Genom att förstora upp fotografier från dess arkiv samt klätt skyltdockor i tidsenliga kläder så kan man se hur barn och vuxna var klädda i början av 1900-talet. Hela utställningen är ett samarbete mellan Karlshamns Museum, Brio Lekoseum, Kreativum och Biblioteket i Karlshamn.

Tanken med hela utställningen är att föräldrar och barn ska uppleva den tillsammans och få en inblick hur modet var i början av 1900-talet. Museet har cirka 17.000 föremål där bara en bråkdel har plockats fram och visas på utställningen.

När man besöker årets utställning kan man uppleva både en teoretisk del där man kan se barnvagnar, kläder och leksaker från förr men även en praktisk del där man faktiskt kan leka med exempelvis Brio-tåg, inreda dockskåp, måla eller slå sig ner i en läshörna. Möjligheterna till utelek finns också, att hoppa rep eller hoppa hage.

Utställningen kan besökas tisdagar – söndagar mellan 13.00 – 17.00 och pågår till och med 31 augusti.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelÅrets första Hole in One på Boa Gk
Nästa artikelDavid skapar unik konst på Bright Ink