OEn del av dagens personal på samma plats som den första butiken. lofström
Starten blev den 6 november 1962 då Hasse och Göte Håkansson tog över butiken som hade försäljning över disk och gjorde om den till en butik där man själv gick och plockade sina varor. Nu 50 år senare firas det den 6 november på Willys i Olofström med fina erbjudanden att ta del av.

Roland Nilsson nuvarande VD på Willys i Olofström berättar lite om butikens historia.
– Butiken var endast där dagens frukt och grönt- sektion är och på andra våningen bodde Hasse Håkansson.
När jag träffar Roland den 4 oktober, berättar han att det är exakt på dagen 18 år sedan han tog över Holje Hallen. I och med att Roland tog över blev det också nytt namn, Holje Cash.
– Allt skulle handla om cash, kontanter på den här tiden, därför blev namnet Holje Cash, berättar han. Om man då handlade allting kontant skulle det bli billigare. När vi bytte matleverantör från Bergendahls till Axfood (dåvarande D-gruppen) 1998 blev det Matex istället och Roger Levine kom in i företaget.
Willy Schlee i Kungsbacka införde några av de första svenska lågprisbutikerna och i samband med detta föddes Willys i Olofström.
Willys har bara ökat sin omsättning år för år. Trots att fler i Olofström flyttar därifrån och konkurrensen ökar med alla lågprisbutiker ser Roland positivt på framtiden.
– Nästa år ska vi bygga ut ytterligare 500kvm och den nya butiken beräknas stå öppen i höst. Det kommer bli fler charkkylar, större plats till alla varor och framförallt luftigare i butiken.
Den första annonsen Willys hade var 1962 och öppningserbjudanden för butiken var exempelvis Fläskfärs för 6,80 kr/kg och två par damstrumpor för 4,75kr.
– Den 6 november på 50 års -dagen kommer inte bli lika billiga priser som 1962 men erbjudande kommer det att finnas, avslutar Roland med ett finurligt leende.

Text: Veronika
Bild: Veronika

Föregående artikelVintergatan – En diktsamling av Börje Williamsson
Nästa artikelSjung och Hoppalong – Då man inte kan sitta still