Jonas Michanek höll i inspirationskvällen
Jonas Michanek höll i inspirationskvällen

Blekinge Upp är ett treårigt projekt med stöd av EU:s strukturfonder. Projektet har gått ut på att stimulera de som arbetar inom den kreativa sektorn.

Från början var meningen att hjälpa de som är verksamma inom områden som film, musik och ung kommunikation (digital media). Det har dock visat sig att många fler innefattar detta område och nu finns även dansare, trollkarlar och författare med flera i projektet.

Projektet har hållt på i tre år och den 26 mars kommer det hela att avslutas med ett upplevelse-event i Östersjöhallen i Karlskrona. Detta event kommer inte att vara som en ”vanlig” mässa utan besökarna kommer att vara delaktiga i projektet. Hanna Nilsson, som är en av de ansvariga, berättar att det kommer att byggas upp som en spelplan där man får samla ”kort” som man sedan lämnar till de olika producenterna som finns på plats.

Producenterna är de som skapar spelplanen, dvs ”stationer” i spelet. Exempel på stationer kommer att vara att man kan få dreja sin egen mugg. Det kan också vara att göra sitt eget porträtt, måla akvareller eller att vara delaktig i en barnskiva som sedan ska spelas in. Detta är bara några få av de saker som kommer att kunna upplevas.

Eventet har redan ett femtiotal producenter men fler behövs. Främst söker man folk från västra Blekinge med omnejd då det inte är så många härifrån. Så arbetar du inom den kreativa sektorn, skulle vilja börja arbeta inom det eller bara är väldigt intresserad så surfa in på blekingeupp.se för att läsa mer. Där finns kontaktuppgifter till de som är ansvariga.

Vill du inte vara producent är du välkommen som besökare den 26 mars 2011. Detta är en upplevelse som kommer att bli helt unik. Ett event där man kan vara aktiv eller inte, det väljer man själv.

För möjlighet finns att bara ”vara” också. Kanske titta på modevisning, lyssna på musik eller äta av den mat som kommer att finnas på menyn.

Så håll ögon och öron öppna för mer information!

Så här snygg blev Åke Franzén när alla har lagt sin varma hand på honom
Så här snygg blev Åke Franzén när alla har lagt sin varma hand på honom

Text och bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelKatter söker nytt hem
Nästa artikelStig från Svängsta blev Rio-Kalles kronprins