Han heter Jesper. Hon heter Elin.
Han ville ta livet av sig för att han trodde att ingen brydde sig om honom.
Hon bjöd in en utstött person till sitt kompisgäng och blev därefter själv utfryst i flera år.

Varje dag blir någon kallad för tjockis, subba, dumhuvud, slyna, idiot, rövslickare, miffo, tönt eller looser. Varje dag blir någon hånad för sin hårfrisyr, sina kläder, sina intressen eller för sina idéer. Varje dag är det någon som går till skolan livrädd för sina klasskamrater. Varje dag är det någon som gråter över smärtan av hån och slag som den får utstå hela tiden. Varje sekund blundar vi för detta. Vi alla ser dessa individer men allra oftast låtsas vi som att vi inte vet något. Det sker i skolan, på jobbet, i affären eller till och med i hemmet.
Under varje andetag som du nu tar så finns det någon som vill ta livet av sig för att han eller hon tror att han/hon gör världen en tjänst.
Vi måste öppna ögonen NU. Vi ALLA måste agera. Alla förtjänar en vän. Alla förtjänar en kram. Alla förtjänar att finnas. Alla förtjänar att synas.

Idag lever både Jesper och Elin det liv de vill. Nu cyklar de 6500 km genom Europa för att samla in pengar till antimobbning organisationen Friends. De gör även detta för att inspirera andra att vara sig själva och leva ut sina drömmar. Jesper blir den första som cyklar den sträckan på ENHJULING. Elin bär bådas packning på 40 kg på sin tvåhjuling.
Denna resa är till för att sprida gemenskap och givmildhet. Gilla facebooksidan Unicycling 4 love om ni gillar det de gör. Skriv gärna en kommentar om vad en bra kompis är för dig. När du ser mobbning, agera!!!

Ta hand om varandra!
Elin och Jesper

Text & Bild: Jesper och ElinJesper är den första som kommer att cykla 6500km på en enhjuling.De hälsade på i en skola i Blijham, Nederländerna där eleverna brukade leka i grupper. Efter att Elin och Jesper lämnat skolan fick de veta att eleverna nu lekte ihop, vilket inte hade hänt förut.Jesper och Elin.

Föregående artikelKonståkningstävling som projekt!
Nästa artikelFlygets dag