När vi stiger in i lokalen på Österlångatan 4, där forna Tattoo by Janne en gång låg, finner du nu Manufacture Tattoo. Konstnären som numera finns där, är en frisk fläkt i sitt yrke. manufacturetattoo

Här möter vi Kristian Nilsson, 24 år som är kroppskonstnär. Eller tatuerare som nog många skulle kalla honom. Kristian själv gick naturbruksgymnasiet och är utbildad skogshuggare. Men det konstnärliga har funnits där under hela hans uppväxt, och är idag det han lever på.

Att vara tatuerare är inte bara att ”malla ner” något från en bild, sedan fylla i det med färg och så är det bra med det. Nej nej nej, här ligger hundra, nej tusentals timmar av skissning på papper och förbättrande av sin konstnärliga stil. En stabil hand, ett sinne för färg och form är viktigt om man skall blir tatuerare. Strävan om att bredda sig i olika stilar, förbättra teknik och utvecklas personligt finns alltid med i bilden.

Kristians specialitet idag är Black and Grey i temat skräck och dödskallar. Självklart gör han allt annat också, men porträttbilder är han väldigt försiktig med.

Den längsta session Kristian haft fram till idag skedde under Sweden Rock. Han var där under dessa dagar och på en av dagarna blev det ett 11 timmar långt pass.

Dagens förstagångs tatuering består oftast av text eller en mindre bild. Självklart kan man göra större tatueringar direkt med.

Just idag är hans största jobb att fylla en arm och det tar totalt ca 20 timmar, fördelat på flera besök. Jobbar man med färg tar det alltid lite längre tid. Självklart tillkommer tid för att skissa upp tatueringen på papper, innan man utformar den på armen.

På bilderna nedan kan ni se hur det går till från början till slut. Vi detta tillfället är det Sarah Kahlroth, Bromölla som blir tatuerad av Kristian.

Vi på Info-Bladet önskar Kristian Nilsson på Manufacture Tattoo lycka till.

Före och efter
Före och efter

Text och bild Jerry Cederholm

Föregående artikelBilverkstaden för de flesta fordon.
Nästa artikelKvänum Kök-Mycket mer än bara kök