mariagladforetag

Maria Wallnäs har startat upp ett företag i Sölvesborg inom trädgårdsdesign.

Hon har gått en trädgårds-
mästarutbildning utanför Stockholm. Maria flyttade tillbaka till Sölvesborg för ca 1 år sedan då hon ville komma närmare sin familj. Hon tröttnade på storstaden och ville komma närmare naturen.
Trädgårdslycka är ett företag som ritar och planerar trädgården tillsammans med kunden. Maria åker till dig för en trädgårdsinventering. Hon hör vad du har för önskemål och vilken trädgårdsstil du önskar. Maria berättar
– Jag utgår från att bevara den som finns i trädgården om kunden inte har andra önskemål såklart. Jag mäter ut växterna eller planerar en nyanlagd trädgård och anpassar sedan växtvalet efter vilka förutsättningar som finns.
Maria Wallnäs har designat trädgårdar i Hällevik, hon jobbar mycket med färger och former och att man ska kunna njuta av alla säsonger på året, rätt växt på rätt plats. Målet är en hållbar och lättskött trädgård.
Det är viktigt att försöka använda så lite konstgödsel som möjligt, det är bättre att använda sig av naturgödsel som ko-och hönsgödel på våren. Och därmed inte gödsla på hösten. Det tjänar man på i längden. Har man en kompost är det den bästa jord man kan använda till sin trädgård.
Den 24 April var Trädgårdslycka med på stallbyggens trädgårdsdag och gav design- och växttips.
I slutet av sommaren kommer Trädgårdslycka att vara med på Bäckaskogs trädgårdsmarknad och 1 oktober på Bomässan i Sölvesborg.

Infobladet önskar Maria Wallnäs & Trädgårdslycka Lycka till!

Föregående artikelMilla tipsar
Nästa artikelÖfvre Medelåldern