DSC_0005cmyk-web DSC_0011cmyk-web
Kristianstad
Squash är som schack i 100 meter-tempo, lätt att lära sig men kräver träning för att bemästra. Den 7:e september hade Squash Club Kristianstad invigning av sina nyrenoverade lokaler och runt ett 50-tal besökare dök upp för att se hur fräscha och fina lokalerna blivit.Klubben startade redan 1985 och de finns på Magasinsgatan i Kristianstad, nära till både bussar och tåg för den som vill ta en härlig, tempodriven match efter jobbet eller på helgen. Squash är en väldigt energikrävande sport, som passar både nybörjare och veteraner. Racket är något mitt emellan ett tennisrack och ett badmintonrack, och det finns olika sorters bollar att använda, beroende på hur avancerad man är. I klubben finns det ett par hundra vuxna och ett 30-tal ungdomar i olika åldrar, som alla tycker att det är lika roligt att spela squash.
– Hos oss är ungdoms-verksamheten väldigt viktigt, berättar ordförande Jonas Arvidsson. Att spela ska vara både roligt och utvecklande, och våra ungdomar har själva myntat ett uttryck som vi strävar efter. När man har tränat squash och är så trött att man knappt kan lyfta armarna ska man inombords känna sig som när man ätar en varm, nybakad kanelbulle.
Med hjälp av ideellt engagerade medlemmar och generösa sponsorer samlade klubben ihop pengar för att kunna renovera sina lokaler helt från grunden. Alla duschrum är fräscha och fina, banorna har fått sig ett välbehövligt lyft och i entrén har det blivit en ordentlig reception där man kan fråga om det mesta. Vill man boka en träning kan man göra det både på nätet och i appen till sin iPhone.
Har du tröttnat på att gå på samma afterwork vecka ut och vecka in? Är det dags för teambuilding med de anställda eller företagsledningen?
Hoppa över puben eller baren och boka en tid hos Squash Club Kristianstad istället. Ett perfekt sätt att uppmuntra kollegorna eller de anställda att prova något nytt, att sätta fart på konditionen och blir en trevlig stund för alla inblandade. Företaget kan boka med en tränare som går igenom hur squash går till, medan rack och bollar finns att låna i receptionen.
I recpetionen finns det också särskilda spelcheckar till salu, som man som företagare kan
köpa och dela ut till sina anställda, eller som en rolig födelsedagspresent eller julklapp. Det är perfekt för den som gillar fart och racketsport.
– Vi vill ha en levande klubb, där alla känner sig välkomna och där vi kan lära våra ungdomar goda värderingar och god sportsmannaskap, säger Jonas. Därför har vi valt att vara med i C4-lägret, som är ett utmärkt tillfälle för barn och ungdomar att prova på hur roligt squash är. I somras hade vi omkring 500 ungdomar som provade och ett tiotal av dem fortsatte spela efter lägret.
Squash Club Kristianstad är en klubb som ser ljust på framtiden, och INFO-Bladet önskar dem lycka till med sina nya, fina lokaler!
Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelPå litteraturvandring med Gustaf Hellström-sällskapet
Nästa artikelVinslövsdagarna – en succé utan dess like