Kristianstad
Dcore är ett märke som den aktiva träningsmänniskan med all säkerhet känner igen, som med fokus på funktion och design tar fram snygga och praktiska
träningskläder.  

Adam Tell grundade Dcore 2006 och har sedan starten satsat helhjärtat på att ständigt utveckla sitt varumärke. Själv har han en lång bakgrund inom träning och olika sporter, bland annat är han före detta svensk mästare i tyngdlyftning, har tävlat i athletic fitness och jobbat som personlig tränare i många år.

Idén till Dcore kommer från Adams många aktiva träningsår, när han kände att utbudet av träningskläder för män på gym- och fitnessmarknaden inte riktigt höll måtten. Därför valde han att ta saken i egna händer. Med hjälp av människor i sin närhet som tränar aktivt, personliga tränare och professionella designsers lyckades de 2011 att bli årets varumärke inom kategorin kläder i Skandinaviens största nätbutik för fitnesskläder.

Idag är Dcore mycket mer än bara kläder, man driver bland annat Sveriges största fitnesstävling. Martin Rosberg, marknadansvarig på Dcore, är tävlingsansvarig för Fitness Five som varje sommar går av stapeln och turnérar runt i hela Sverige.

Fitness Five är en tävling som består av fem grenar; knäböj, chins, dips, bänkpress och bicepscurls. Varje moment går ut på att göra så många repetitioner som möjligt genom att till exempel göra så många knäböj man orkar hållandes en skivstång utrustad med den tävlandes egen kroppsvikt plus 50%. Fitness Five är något som alla kan börja träna i då momenten är baserade på övningar som de flesta gör på gymmet.

Dcore har som huvudmål att motivera och inspirera till träning och när man kikar på deras kollektion av kläder kan man inte annat än längta till nästa pass på gymmet.

Text: Linn Åström
Bild: Martin Rosberg

Föregående artikelPå lysande rävjakt
Nästa artikelMed säkerhet i rampljuset