infobladet-CMYKAsarum
Ljus och Miljö slog upp port-arna för snart 20 år sedan i en lokal på knappt 80 kvm, Butiken har växt sig större under åren och med en yta på hela 3000 kvm är nu Ljus & Miljö Södra Sveriges största och mest välsorterade belysningsvaruhus.

Det är en grå dag ute när INFO-Bladet möts upp av Butikschefen Linus Svensson för en guidad tur i varuhuset. Redan vid ingången möts vi av en härligt stor julutställning med ljusstakar, stjärnor till och med en konstgjord skog med granar, träd och djur har byggts upp, och Linus påminner oss om att julen hägrar runt hörnet. I den 400 kvm stora julutställningen ryms inte bara ljusstakar i alla utföranden och prisklasser utan också en mängd olika slingor att pynta sin trädgård med. Linus vill tipsa om att redan nu klä sina träd och buskar innan kylan knackar på dörren.

Fokus har alltid varit på lampor och det märks, vart man än går är butiken fylld med all tänkbar belysning. Men här säljs inte bara lampor, med åren har förgreningarna blivit större och det finns numera allt du kan tänkas behöva för att anlägga och sköta en trädgårdsdamm. Även stenmöbler, vattenstenar och krukor är något som ökar då det finns en ökad efterfrågan, berättar Linus i år har vi utökat vår presentavdelning något som har varit mycket uppskattat hos våra kunder.

LED lampor
Den hetaste varan just nu inom belysning är tveklöst LED-lampan!
– Många av våra kunder vill inte ha lågenergi då de kan vara sega i tändningen och för att de innehåller kvicksilver. Vi har det sista året fasat ut lågenergin i butiken till förmån för LED berättar Linus. Fördelarna är många, låg energiförbrukning, lång hållbarhet, snabb tändning, inga tungmetaller. På Ljus & Miljö i Asarum hittar du mängder med LED Ljuskällor som passar dina befintliga lampor i ditt hem. Här hjälper vi dig reducera din energiförbrukning!

Text: Christoffer Lundin

Föregående artikelÄkta julstämning med 3 generationer Idoff
Nästa artikelMusikklasserna bjuder på ljuv musik inför Lucia