Kristianstad
Den 9:e januari slog Sumo Sushi upp dörrarna till sin nya lokal vid Galleria Boulevard i Kristianstad. Tai La äger restaurangen tillsammans med sin fru Lien Do, och han ser positivt på flytten.
– Vi märker att vi har fått fler strökunder, och att våra stammisar kommer in oftare, säger han och ler. Det är väldigt roligt!
Deras nya lokaler har stora, inbjudande fönster som vetter ut mot Östra Boulevarden. Inredningen är stilren med raka linjer och ger en elegant känsla. Till våren och sommaren är planen att ha en uteservering utanför de stora fönstren, så att man kan njuta av sushi och underbart väder samtidigt. Speciellt som de även har söndagsöppet och erbjuder god sushi alla dagar i veckan.

Vill man prova sushi för första gången är Sumo Sushis Aki-mix en bra början. Det är sushibitar med räkor, lax och omelett. De mer erfarna kombinerar gärna en egen mix av sina favoriter och Sumo Sushis friterade crunchy maki är otroligt populär.
– Vi har också en särskild Mamma-mix utan rå fisk, för kvinnor som är gravid eller ammar, berättar Tai. Och vi kan självklart erbjuda även en vegetarisk mix, för de som vill ha.

Just nu håller Sumo Sushi på att öppna en ny takewaybar på Gustav Adolfs torg i Malmö, men när det är färdigt ska Tai titta närmre på att lägga till ännu fler läckra rätter på Sumo Sushis meny.
– Vi tänkte ha mer säsongsbaserade, limiterade mixer, som man kan köpa under en eller två månader innan vi byter till en ny, säger han. Jag vill också servera till exempel ramen, dumplings och udonnudlar.

Sumo Sushi har mycket gott på sin meny och ännu mer blir det. Kika inom för att få en smakbit av det fräscha, japanska köket!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelEn känsla för det unika och antika
Nästa artikelOdla grönsaker i en container