Singel i Bromölla

Eva P är kvinnan som skriver om sin vardag, sina små utflykter och bravader på cykel i grannskapet.

Här kommer ännu några rader för er läsare att njuta av.

”Eva, du kommer aldrig att träffa någon med de höga krav du har”, sa Jesso på jobbet. ”Jag har inga höga krav”, svarade jag. Faktum är att jag vill träffa en man som är lång, singel, doftar gott, rökfri och utan missbruk men de växer inte på träd ska jag tala om. Dessutom är jag snart femtio, ser ut som en häst och är lång som en flaggstång. Förutsättningarna är inget vidare om man säger så. Lägg till att jag inte kan ha högklackat på grund av min längd – även om det skulle behövas för att motverka gravitationens kraft på min rumpa – eller kortkort för min ålder är jag under noll i chans.

Men inte ger jag upp! Ånej, det finns någon för mig också, det är jag övertygad om. Hur gör en singel i Bromölla om man passerat de 40 med råge? Ok, då! Snart femtio? Jo, det ska jag tala om att det finns massor av sätt och ställen att flirta på. Glöm bort allt vad kurser och föreningar heter för där ska man förkovra sig. Här kommer istället fem bra ställe att hitta den rätte på.

1) Biblioteket innehar en ohotad förstaplats, bättre ställe att träffa någon finns inte. Man väljer helt enkelt bort de hyllor som inte innehåller böcker av intresse.

Gillar du inte historia så håll dig borta därifrån men om du diggar akvariefiskar gå till hyllan Qdfm! När en lämplig kandidat kommer förbi så fråga efter en bok eller vält – mycket försiktigt – ut en ur hyllan. Vill ni vara ensamma så dra er neråt till författare på ”M” för där finns lugn och ro! Kanske biblioteket kan ordna en kväll i veckan där de serverar cocktails? Det skulle vara en häftig känsla att gå omkring med en rosa drink och botanisera bland böckerna och träffa gelikar.

2) ICA stormarknad, större antal kandidater för din flirt kan du knappast hitta. Sikta in dig på någon med en varukorg istället för en med vagn. Risken att han eller hon med vagn har familj är stor och en äkta singel flirtar inte med de som redan är upptagna. Bege dig till hyllan för verktyg om du är intresserad av en händig människa. Ta en hyvel och se lite förvånad ut – det nappar alltid! Eller ge ett gott råd till någon som ser bortkommen ut framför en hylla du behärskar.

3) Korsholmens uteservering är en god trea. Köp en kopp kaffe och sätt dig på uteplatsen. När en singel kommer ut med en fika ler du och flyttar undan din stora badväska som tar upp en plats bredvid din. Det bästa med Korsholmen är att om man inte finner någon singel

är grönskan, Ivösjön och känslan av lyx att fika tillräckligt för att det ska kännas som en bra dag.

4) Hundtricket fungerar alltid! Låna en valp och ta en promenad. Det slår aldrig fel, hur många som helst är intresserade och visar sitt intresse – för valpen. Här gäller det att vara uppmärksam för även icke-singlar kommer fram och vill klappa, fråga och gulla. En varning! Stora hundar fungerar inte, det ska vara valpar, små eller mellanstora. Själv är jag hundvakt åt en kollegas schäfer då och då, men ”Gubben” är numera stor och inger respekt varvid ingen alls kommer fram till mig. Snarare tvärtom! Men även här är umgänget med en levande varelse det viktigaste och blir det inget napp med tricket så gör det inte så mycket.

5) Sist men inte minst – Spar mitt i Bromölla! Där finns en maskin som tuggar i sig pantburkar och lyckas du sätta en burk på tvären tar det en stund innan hjälp anländer. Under tiden du väntar finns chansen att prata med den som står bakom dig i kön. Har du tur är det någon som tycker att du verkar vara rena rama vinsten.
Det var fem tips för att flirta som singel i Bromölla. Det finns säkert fler än så. Glöm bara inte bort att en Äkta Singel flirtar bara med andra singlar.

Eva P – med en humoristisk penna.

PS Är du singel och uppfyller mina krav samt kan tänka dig att dejta en hästliknande kvinna i sina bästa år kan du maila redaktionen – de vidarebefordrar ditt mail.

Föregående artikelNyinflyttad i Bromölla av Eva P.
Nästa artikelDen Gyllene Medelåldern