Olofström
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur och äger bostadsfastigheter med hyreslägenheter i ett 30-tal svenska städer, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.
Social hållbarhet är en viktig del i löftet att bygga ett bättre samhälle och SBB:s grundtanke är att äga och förvalta långsiktigt. Sedan november 2019 har SBB ägt fastigheten på Ingenjörsgatan i Olofström och eftersom man vill få bort områdets dåliga rykte har regler och öppettider för butikerna stramats åt och det har delats ut trivselregler till de boende. Trygghetsarbetet har gjort stora framsteg genom bra samarbete med polis, socialförvaltning och andra instanser i kommunen. Genom Grannsamverkan hoppas man på engagemang bland de boende för att motverka skadegörelse och brott.
SBB meddelar att de gör stora förändringar på området och vill att invånarna i Olofström ska få upp ögonen för det. Lägenheterna har hög standard med bland annat nyrenoverade badrum med duschdörrar, golvvärme och handdukstork samt kök med diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn. Man får en förmånlig hyresrabatt det första året som nyinflyttad hyresgäst och den rabatten gäller även nuvarande hyresgäster som flyttar från en gammal lägenhet till en renoverad hos SBB.
Mervärdet och trivseln på området kommer att höjas och det kommer att genomföras olika kampanjer, tävlingar och andra aktiviteter. Entrédörrar, garageportar och trädgården kommer att prioriteras i första hand så att det ska kännas inbjudande och lockande att flytta dit och att komma hem. Det kommer även att satsas på bättre belysning, yttermiljön, trapphus och tvättstugor. Lokal sponsring av de lokala föreningslivet kommer också att förekomma, och då inriktat mot ungdomsidrott.
Från och med 1 december kommer det att finnas ett lokalt kontor på området där de kommer att ta emot förbokade besök och därmed vara mer närvarande.

Charlotte Wikström

På www.sbbnorden.se kan man gå in och läsa mer och även registrera sig i kö av lägenhet. Tillsammans ska vi göra Ingenjörsgatan attraktivt igen hälsar SBB.
Text: Veronica Palmgren
Foto: SBB

Föregående artikelSvensk skräckfilm som skrämmer utan att vara direkt nyskapande
Nästa artikelStora problem med vår e-post.