Solen och engångsgrillarnas glöd, picknickdrycker i färgen röd och framför allt skönsång/allsång som ljöd: Stämningen var verkligen på topp då årets första Musikaliska Strandhugg gick av stapeln.

Torsdagen den 3 juni var det alltså dags att bege sig till Tivoliparken för att njuta av det så populära gratisnöjet Musikaliska Strandhugg. Bakom detta trevliga sommarinslag står Kultur & Fritid Kristianstads kommun, ibland ihop med andra aktörer. Precis som tidigare år är det torsdagskvällarna som gäller med ett par veckors uppehåll i juli. I år kommer vi bl.a. att få uppleva det irländskinspirerade Göteborgsbandet West of Eden, Storbandskväll med Kristianstad Storband och sångerskan Lena-Marie Walldén, under ledning av Inge Friberg och countrytrion Cookies ’n Beans.
Men premiären var det ett gäng skåningar som stod för, uppskattade och hyllade av flera tusen musik- och picknicksugna Tivoliparksbesökare. Under ledning av P4 Radio Kristianstads Helene Persson och Anders Liljeqvist blev det allsång och musikalisk njutning då stjärnor som Glenn Wish, Sibel och Anders Glenmark intog scenen.
Som vi alla vet har denna sommar hittills inte bjudit på så värst många fina sommarkvällar, men denna afton visade sig även vädret från sin mest älskvärda sida. En molnfri himmel, en underbar och efterlängtad sol och ca. 20 grader är verkligen inte fy skam. Parken var verkligen knökfull av förväntansfulla och glada besökare, liksom av färgglada picknickfiltar och solstolar. Vilken folkfest!
Mina guldkorn denna afton var Sibels helt underbara, känsloladdade ”That is where I’ll go”, Anders Glenmarks ”Blommor i sitt hår” och ”När vi gräver guld i USA”. Den senare mycket för att den förde tankarna till en annan fantastisk sommarkväll för 16 år sedan…

DSC01422

Anders Glenmark

Sibel

Föregående artikelDjurdag på Gualövs skola
Nästa artikelMAXI-malt samarbete ger Fjälkinge IF trygghet