säkerhetsföretaget
Joakim, Jörgen, Richard, Åke och Susanne på Lås och Larmteknik

Nyligen anställdes Joakim Thorman, Susanne Hansen och Richard Erneland, vilket gör att personalstyrkan nu är uppe i 16 personer. De är det enda företaget i Blekinge som är SBSC-certifierad anläggarfirma för lås och larm. (SBSC står för Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB)

Här finns allt under ett tak ifråga om lås, larm, kameraövervakning, passerkortssystem, värdeförvaring och konsulttjänster rörande projektering av säkerheten i alla typer av objekt och inte minst mekanisk låsning. När det gäller utrymning, larmklasser, inbrottskyddsklasser och tillgänglighet för funktionsnedsatta är det dit man vänder sig. De vet vilka lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller. Jag frågar Åke vilken geografisk täckning de har?

– Det kan faktiskt vara hela Sverige eftersom vi ingår i SAM-Säkgruppen, en rikstäckande organisation med kompetens liknande vår, den finns representerad på 29 orter från Ystad till Kiruna, vår egen verksamhet utövar vi i Blekinge, Skåne samt Småland, säger Åke.

Här utför de både stora och små jobb, ett par intressanta fall var när de projekterade och utförde säkerhetssystemen till Coop Forum Karlshamn och ICA Kvantum Asarum, arbetet med Coop Forum ledde till en delad andraplats i Svensk Handels årliga tävling Retail Awards, kategori ”Årets Säkerhetslösning”.

De har även ett ramavtal med E.ON Elnät som är rikstäckande gällande lås och passersystem. En korrekt monterad låsning är grunden till ett bra skydd, larm är ett bra komplement.

När det gäller larm är de leverantörsoberoende och kunden kan fritt välja mellan larmmottagningsoperatör och bevakningsföretag. De äger dessutom själva sitt larm vilket de ser som en fördel. En viktig sak att nämna är att från 1 januari 2011 måste vapenskåp uppfylla kraven i SS 3492 för att inte bryta mot vapenlagen. De har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa berörda, jägare och andra, genom sin kunskap.

-Lås och larm samt övriga säkerhetsbitar installerade av ett certifierat företag borgar för ett bra skydd på alla nivåer.

Välkomna med förfrågningar, avslutar Åke.

Text och bild Carina Breiner

Föregående artikelVälkomna på Hälsomässa i Karlshamn!
Nästa artikelHälsohjälpen-Vibrera dig i form.