Karlshamn
Jan Svensson öppnade Idékök 1995 bakom sitt eget hus i Sölvesborg och 10 år senare kom Birgitta in i bilden. Denna butiken flyttades i februari 2013 till Kämpaslätts-vägen där de hyr en del av Elon-butiken. Den 6:e december slog de upp portarna för sin andra butik på Drottninggatan 82 i Karlshamn.

– Karlshamn har alltid legat mig varmt om hjärtat, en trevlig stad med lika trevliga invånare säger Jan glatt.
– Vi har väldigt många kunder från Karlshamn och Ronnebytrakten och ville ha en butik närmare dem, tillägger Birgitta.

Den senaste månadens planering har varit pirrig men samtidigt väldigt spännande. Det har tagit 2 veckor att få ordning på allting och det har blivit en del sena kvällar och nätter eftersom de har butiken i Sölvesborg att ta hand om. Birgitta sköter butiken i Sölvesborg och Jan får ta ansvaret för Karlshamnsbutiken.

– Vi ville komma i ordning så snabbt som möjligt. Det är en bra tid nu vid jul att öppna butiken eftersom det är mycket folk i rörelse, berättar Birgitta.

Idékök erbjuder även totalentreprenad. Beställer du ett kök från Idékök och samtidigt vill byta golv, fönster, innertak m.m. så fixar de även detta. Idékök har helhetslösning där även rörmokare, elektriker, murare och målare ingår. De har även den senaste tiden renoverat en hel del badrum där de tar hjälp av en behörig specialist inom våtrum.

– Vi säljer kompletta kök men det går lika bra att bara byta luckorna, säger Jan.

Planer för framtiden och fler butiker finns redan i huvudet men just nu är det fullt upp med att samköra de två befintliga butikerna.
– Vi är nystartade i Karlshamn och vi satsar helhjärtat på att vara starka där vi finns idag säger Birgitta.

INFO-Bladet önskar Jan och Birgitta stort lycka till.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelMackes Zoo & Fritid
Nästa artikelEn annorlunda julmarknad