rajmtajmEfter Bröllopsfarsen ”Nånting lånat nånting blått” som spelades på Hedbergshuset i mars och april presenterar vi nu det nyskrivna sommarlustspelet Fria med knuff. Det komiska lustspelet är en Wilhelm Moberg inspirerad historia med text och musik av Roland Klasson.

Föreställningen utspelar sig i vardagsrummet på gården hos Märta, Alvar och deras dotter Fia i början på förra seklet. Fia och Grannpojken Alfred vill gifta sig men det tillåter inte Fias far, Alvar. Märta, hennes mor är lite vänligare inställd mot sin dotters tilltänkta. Det vill till lite tjuvspel och rackartyg för att övertyga Alvar. Fria med knuff är en enaktare på cirka 50 minuter och efteråt serveras fika som ingår i biljettpriset.

Premiär den 17 juli i hembygdsparken i Hässleholm. Övriga speldatum: 17, 23, 24, 30 och 31 juli och 1, 6 och 7 augusti. Alla dagar kl 18.00 Där efter spelas tre föreställningar i Bromölla Folketspark, Sannas rotunda, den 13, 14 och 15 augusti kl 18.00.

Föreställningen är en samproduktion mellan Rajm tajm och Folketshus föreningen i Bromölla. Biljetter till de tre föreställningarna i Bromölla kan bokas på Bromölla biblotek från den 19 Juli eller på telefon 0702-597165. Pris: 150:- (Vuxen) 80:- (Barn upp till 16 år) Rajm tajm består av fyra skådespelare, Roland Klasson, Annie Hultén, Johanna Johansson och Mikael Svensson.

Vi i har även mycket annat på vårt program så som Barnteater, visprogram och Dramatiserade mordgåtor. Vårt motto är ”Underhållning för alla” Vårat visprogram omfattar en bred repertoar. Vi har både ett blandat program med kända och okända sånger med roliga texter och sketcher, allt från 30 minuter till 2 x 40 minuter, och ett speciellt Povel Ramel-program, Povel Ramel i Våra hjärtan, som vi har spelat sedan premiären i Vinslöv 2008. Dramatiserade mordgåtor har vi spelat med både skolklasser – som en del i undervisningen, arbetslag – som teambuilding, familjer hemma i deras bostad – som inledning på festen och för blandade sällskap på Pennsionat Tallbacken i Vittsjö. Det här är verkligen något som kan passa alla! Vi har hittills haft nöjda deltagare i åldrarna 15 till ca 70 år.

Vår barnteater är ett musikaliskt äventyr med uppfinnaren Malkolm, hans medhjälpare Hugo och deras vänner. Vi får följa med in i Malkolms spännande uppfinnarverkstad och får på nära håll se när han, trots Hugos hjälp, uppfinner allt möjligt som deras vänner kan tänkas behöva. Allt från kärleksstenar till näsvisa papegojor.

Mer information kan hittas på www.rajmtajm.se

Föregående artikelSommarläsning
Nästa artikelTillökning i Beautiful Woman-familjen