I påsk är det återigen dags för det traditionsenliga Påskmeetinget på Gärds Rytterförenings fina anläggning i Norra Åsum.

Påskmeetingen är för många ryttare första fälttävlanstävlingen på året.Tävlingen börjar på morgonen med en dressyrbedömning.Gärds RF är Sveriges största fälttävlansarrangör med klasser från debutant upp till elitnivå. Där samlas hela Nordens fälttävlansfolk, elitryttare och debutanter i en salig blandning, alla kommer för att tävla tillsammans men på olika nivåer. För de flesta ekipagen är det första starten för året, och ungefär tredjedel av startfältet är från våra nordiska grannländer.

Både på Påskafton och Påskdagen rids dressyr, hoppning och terräng. Dagarna startar med dressyr och hoppning för att följas av terrängritt med början runt lunch. Vill man se de största
klasserna göra upp i terrängen bör man vara på plats under eftermiddagen.

Organisationen och tävlingsplatsen har fått ett lyft till årets tävlingar med bl.a. ny banbyggare. Vi hoppas på en härlig tävlingshelg, med fint väder och många härliga ritter. Gör gärna en utflykt för att titta på spännande terrängritter och kanske äta något från vår välutrustade cafeteria, som serverar både ”dagens” och fika.

Text: Elin Troedsson
Bild: Privata

Föregående artikelNordsjö idé & design nu i Olofström
Nästa artikelAbbe, nystartad med mer än 10 års erfarenhet i bagaget