Underbara danska smörebröd från bageriet.Nu står påskhelgen för dörren.Kristianstad
Nu står påskhelgen för dörren! Hos Heikki Bagare vid Gärds Köpinge bjuder man även i år in till konstutställning. Margaretha Bergils från Torsebro återkommer för att ställa ut sina tavlor hos Heikki, precis som förra året, och ny konstnär i bageriet är Malin Fast från Oppmanna. Hjärtligt välkomna för att avnjuta bageriets delikatesser samtidigt som ni beskådar trevlig konst.

I bageriet erbjuds olika sorters danska smörrebröd, naturligtvis gjorda på Heikkis surdegsbröd. Man kan också fika på hembakade kakor som kan avnjutas inomhus till musik från harpister som står för harpspel under hela påskhelgen. Om solen är framme och värmer finns det fikaplatser i trädgården.

– Det är andra året vi har konstutställningen och vi hoppas att uppslutningen på folk blir minst lika bra det här året, berättar Heikki när han förbreder huset inför påsken.
Sittplatser ska ordnas, konsten ska hängas upp och samtidigt ska bageriet fyllas med läckerheter.
– Det är bråda dagar men det är bara roligt, försäkrar Heikki.
Hela familjen hjälper till i bageriet under påskhelgen. Det är mycket som ska göras och många vill smaka de goda smörrebröden. När man är klar och avnjutit konsten och harpspelet är det många som vill köpa surdegsbröd med sig hem. Fruktbrödet är mycket populärt just nu.
– Alla är välkomna, nyfikna, hungriga, konstintresserad, ung eller gammal.

Bageriet och konstutställningen kommer hålla öppet under hela konstrundan, 29/3-6/4.
Vi på INFO-Bladet önskar Heikki och konstnärerna samt alla besökare en Glad Påsk!

Text: Elin Troedsson
Bild: Privat & Elin Troedsson

Föregående artikelBarbackas fritidsgård är full av liv
Nästa artikelEn bild säger mer än 1000 ord