Kristianstad
2008 brann Parisarens Gatukök i Kristianstad ner men nu 2014, sex år senare, har det älskade gatuköket rest sig som en Fenix ur askan. De har ett perfekt läge vid din-X macken på Blekingevägen och sedan öppningen den 24:e februari är succén ett faktum.
Tanken var att Thomas Lindström bara skulle hjälpa sina föräldrar på Parisaren under en sommar, men nu 20 år senare är han fortfarande kvar och det här året blir jubileumsåret.
– Många ringer hit för att fråga om det här är den riktiga Parisaren, och det är det, avslöjar Thomas med ett leende. Gamla stamkunder från innan branden kommer tillbaka, och med samma personal bakom disken nu, som då, blir det väldigt många nostalgiska återseenden. Det är som om tiden stått stilla!

Utifrån ser Parisarens Gatukök inte mycket ut för världen. Ännu. Så fort vädret tillåter är planen att ge utsidan samma uppfräschning som insidan. När man kliver in genom dörrarna slås man genast av hur fin och fräsch restaurangen är, och framförallt hur stor den är.

Det finns gott om bord längs väggarna, stolarna är klädda med mjuka kuddar och på väggarna finns det charmiga dekorationer och tavlor som ger känslan av att Parisaren är en riktig amerikansk diner från 50-talet.
– Jag tänker sätta upp foton från den gamla Parisaren för att ge en ännu mer hemtrevlig och välkomnande känsla, fortsätter Thomas.

Planerna inför framtiden är många, med allt från uteservering och fler läckra val på menyn, till att börja med frukost och att ha kioskförsäljning med godis och tidningar. Men det viktigaste är ändå maten.
– Vi använder bara Scans råvaror, för vi vet att de är svenska och håller den höga kvalitet vi vill ha, säger Thomas allvarligt. Grunden i god mat är bra råvaror.

Passa på att kika inom Parisarens Gatukök i Kristianstad för att avnjuta en korv med mos eller en burgare med pommes i den fräscha restaurangen.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelDe vann priser från Cloetta
Nästa artikelKristianstads Historia, del 2/5 – 1700-talet