_DSC3265_webbKristianstad
HS Service och Support AB har funnits i cirka 5 år, med huvudkontoret i Karlskrona, och den 1 september 2013 startade HS med helhetskonceptet i Kristianstad. De kan erbjuda många olika tjänster, så som fastig-hetsservice, måleriservice, hemservice, hemtjänst, städservice samt en serviceavdelning som utför allt från golvvård och storstädning till rivning, transport och sanering.
INFO-Bladet träffade verksamhetsansvarig Maria Bergström, samt kvalité och utvecklingschefen Anna Gustafsson.

Varför ska man välja ett privat alternativ till hemtjänst, och varför er?
– För det första så vill jag påstå att vi är unika. Vi har spetskompetens inom alla våra områden där vi är verksamma. När det gäller hemtjänsten har vi utbildade undersköterskor och vårdbiträden som endast jobbar med omvårdnad.
Inom städ och service är det likadant. Alla där har spetskompetens för att jobba med sina yrkesuppgifter. Målet är att endast ha utbildade undersköterskor som arbetar med omvårdnaden. Sedan så ställs det högre krav på oss privata företag inom hemtjänst. Men det är något vi är tillfreds med, det stimulerar vår tanke på att vara i framkant av vårt yrkeskunnande. Kort sagt, så gör det oss bättre! säger Anna.

Vad är nyckeln i er verksamhet?
– Det är att sätta människan i främsta rummet. Vi ställer stora krav på yrkeskunnande, och väljer personal med omsorg. Här har vi anställda som verkligen älskar att jobba med människor. Engagemang och bemötande är oerhört viktigt. Vi som är ansvariga chefer jobbar väldigt nära personalen. Att hela tiden se människan, vara professionella och göra uppföljningar hos våra kunder. En viktig del är också att ha nära kontakt med anhöriga. Vi fick en bra start i Kristianstad.  Vi har genom vårt goda arbete skapat oss ett gott rykte som vi vill förvalta, berättar Maria.

INFO-Bladet tackar för pratstunden och önskar HS Service och Support lycka till!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelRösta på årets Vinslövsprofiler
Nästa artikelVinslövssjön får återigen se ljuset