Kristianstad
Dykproffsen startades av Peter Andersson och Rose-Li Ljungberg för snart ett år sedan. Det är en komplett dykbutik med all dykutrustning som en dykare kan önska sig, och lite till.
Peter är utbildad dykinstruktör, och har själv hållit på med dykning i mer än 30 år. Dykproffsen erbjuder utbildningar och kurser för den som vill ta dykcertifikat. Den som vill kan anmäla sig till deras intensivkurs i juli och ta dykcertifikat på en vecka. Perfekt till utlandssemestern!
– Vår butik är öppen på lördagar, eller enligt överenskommelse, berättar Peter. Jag kan även köra ut direkt till kunder som vill prova ut dykardräkter och dykarutrustning.

Vem som helst kan lära sig att dyka, det viktigaste är att man tycker om att vara under vatten. Det kan också vara bra att tänka på att man är frisk och har lite kondition.
– Det bästa jag vet är att dyka vid vrak, drömmen är att hitta en skatt eller en guldtacka. Det hade varit roligt! säger Peter glatt. Mina bästa dykminnen är från röda havet. Där finns god mat, vilda delfiner, man kan snorkla och dyka vid vraket SS Thistelgorm, som är ett av världens häftigaste vrakdyk.

Under våren kommer Dykproffsen ta in fler nya produkter i sitt sortiment och åka på olika dykresor till exempel till Norge. Den som vill ta dykcertifikat hos Dykproffsen kan få dyka vid Örkelljunga Stenbrott eller Åhus Brygga. Där finns det mycket att titta på.

INFO-Bladet önskar Peter och Rosa-Li lycka till med både butik och dykning.

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLåt blommorna flytta ut
Nästa artikelAutopulsen – Alltid nöjda kunder